Tur att man även har en Windows 8.1 RT

Jag gillar Surface på något sätt, speciellt när det gäller den numera gamla Surface RT med Windows 8.1. Med den kan jag jobba på det sätt jag är van även om den nya versionen av Windows 10 verkar lovande. Alltså den jag tidigare berättat om och som jag fått in i min lilla Toshiba 8″.

Testar vidare

Eftersom jag även labbar med olika tangentbord via Bluetooth så testar jag naturligtvis mina nya tangentbord mot min RT. Fungerar riktigt bra och konstigt vore det väl annars. Undrar föresten hur länge som jag får ha min RT rullande. Gamla OS brukar till slut sluta att få uppdateringar. I vilket fal som helst så kommer jag att använda min RT så länge det går. I den har jag även Office 2013 RT vilket med tiden blev en favorit. Just nu skriver jag med nya tangentbordet från Kjell & Co/Linocell kopplat samt mallen/Templaten ”Blogginlägg” via min Word 2013 RT. Går hur bra som helst.

Musikprogram

Tänkte nämligen använda den här konstellationen för nästa musikprogram som ska heta ”Back to My Roots”, eller ”Tillbaka till mina rötter”. Ett program som jag ska framföra i Märsta i maj 2018.

Hittade lösningen på ett problem

Jag har länge undrat varför innehållsförteckningarna i min via Word skapade PDF-filer tappar länkarna till avsnitten. Jag har alltid skapat innehållsförteckningar enligt standard som fungerar utmärkt i Word och efterföljande PDF. Men dessa länkar försvinner när jag lägger över dem i min iPAD och appen iBOOKS. Helskumt fel! Av en slump och mer av en händelse och nyck så skapade jag nästa musikprogram i min Surface RT med Word 2013. Som en test så skapade jag även en PDF via Word av detta utkast med försättssida och innehållsförteckning samt gick hela vägen och la över den i iBOOKS. Döm om min förvåning när iBOOK svarar på innehållsförteckningens länkar. Så nu blir min RT mitt primära verktyg när det gäller musikprogram med innehållsförteckningar!

En reaktion till “Tur att man även har en Windows 8.1 RT”

  1. Hej Roffe, var ett tag sen man bloggade själv men nu är det dags igen, ser att du oförtrutet håller Windowsfanan högt 🙂

    Med tanke på vad man själv tycker om Windows & Microsoft så. Den stora ironin har slagit till, vid 51 års ålder så får man chansen att börja jobba med it i form av it-support (börjar lite smått om några dagar) Du kan aaldrig gissa vad det blir mycket av 🙂

    https://freiheit66.wordpress.com/2017/12/15/med-nybliven-tjanstemobil/

    ”Och varför har jag nu det då? Jo, livet och ens it-intresse liksom, har gett mig in i lejonkulan, vid 51 år fyllda så ska en för första gången i livet börja jobba med informationsteknologi, ska börja jobba med it-support, kommer att bli läskigt mycket Windows 10 och dylikt samt en jävla massa nytt som t.ex samarbetsplattform, ärendehanteringssystem m.m att lära sig, lära sig vid 51… nåja, friskt vågat är hälften vunnet som man säger.”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s