Men det finns ju redan alternativ!

Lustigt med nya prylar. Ofta sätter en lansering igång nyfikenheten och inspirationen att surfa runt och läsa på. Det var ju ett bra tag sedan eftersom övergången för min del från en ren Windows-miljö till iPhone och iPAD, dolt vad som varit intressant hos Microsoft. Det finns ju dessutom redan alternativ för drygt 5000 spänn!


Gammal platta blev som ny!

Som en ren konsekvens av föregående inlägg där jag jämförde Surface Laptop med två andra alternativ så plockade jag fram min lilla pekplatta av märket Toshiba där skärmen bara är 8 tum stor, RAM är bara 1GB samt med en hårddisk på bara 26GB. Fördelen med den lilla plattan är att jag har ett 32 GB mikro-SD-kort installerat. Genom att flytta över alla filer till SD-kortet så fick jag plats med Office 2016 som jag har via abonnemanget på Office 365.

Lite kul att mecka runt lite samt hitta nya lösningar!

OneDrive

En detalj blev att koppla bort synkroniseringen med OneDrive. Efter ett tag så märkte jag att OneDrive var närvarande i alla fall, via appen ”Foton”. Men på rätt sätt! Direktläsning mot mina bilder i molnet utan synk som tidigare lastade ner filer till HD. Istället installerade jag Dropbox som jag använder i både Spelmanslaget och Taubesällskapet. Men det finns lite att mickla med för att få det att fungera smärtfritt.

Liten bloggdator med Windows 10

En iakttagelse är att ”lillen” med Windows 10 numera funkar lika bra om inte bättre än den större Surface RT-maskinen. Så det kanske blir som så att Lillen återtar tronen som bloggverktyget nummer ett.

Mitt vikbara tangentbord fungerar utmärkt till mina olika pekplattor. Troligtvis Microsofts bästa och stabilaste produkt. Nämnde jag att mitt bloggverktyg mot WordPress är Word? Bara att leta reda på mallen ”Blogginlägg”, koppla upp sig mot WordPress samt köra igång och producera just detta inlägg.

Ett litet aber blev att det vikbara tangentbordet saknar Prt Sc, alltså möjligheten att norpa skärmbilder. Så jag fick byta till Windows-tangentbordet från Clas Ohlson. Jag har nämligen inte blivit kompis med ”Skärmklippverktyget” som finns i Windows 10.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s