Ny dator införskaffad! En iPAD mini 2 Wi-Fi!

Till många av mina vänners stora förvåning så meddelade jag härom dan på sociala medier att jag skaffat mig en iPAD. Alltså en pekplatta från Apple. Många lyfte säkert på ögonbrynen och svimningsanfallen blev säkert många. ROFFE HAR KÖPT EN IPAD! Jag får nog därför förklara varför, vilket nu sker.

En iPAD Mini 2 med 16 Gb minne samt enbart Wi-Fi

Jag har tidigare berättat om min lilla Toshiba som har en skärm på ungefär åtta (8) tum. Paddan som jag nu skaffat, via Dustin Home, är ungefär lika stor. Båda kan därför kallas för åttatummare. Jag tycker nämligen att formatet är rätt bra när det gäller att ha en dator med sig på resande fot.

Som du ser så är min Padda den enklaste du kan tänka dig. Liten och med minimalt lagringsutrymme. Hur kan någon vara så dum att man i supervuxen ålder (ett mer positivt begrepp för pensionär) köper en så pass klen dator? Jodu, klen är den inte för mina datorbehov utan snarare perfekt för det jag tänkt ha den till.

Men du har ju redan en ”Platta” kanske du invänder? Och som dessutom är lika stor, eller liten om du så vill.

Sant! Så är det! Jag har nu två åttatumare som i princip kan samma sak fast på olika sätt eftersom det är två skilda operativsystem. Varför köpte du då inte en ”Samsung”, vilket flertalet okunniga användare kallar sin Android-platta för. Därför att jag redan har en ”Samsung” fast lite större runt ca 10 tum. Så jag vet vad Android går för, i stora drag. Men en Apple har jag aldrig haft, men det va nära år 1985 då Macintosh kom.

Skälen till anskaffningen

 1. Nyfikenhet!
 2. Tänkte att sambon kanske behövde en egen platta. Men hon får allt skaffa en egen för den här vill jag ha för mig själv!
 3. VA I HELA FRIDEN, en billig iPAD!
  Första gången jag såg priset va i Telia-butiken i Falun. Jag höll på att ramla baklänges. Datorer från Apple som är tokbilliga! Hem och kolla vad Dustin Home tar för Paddan. Sen slog jag till!
  Vis av erfarenhet så köpte jag även ett fodral som har den egenskapen att den dels skyddar och även hjälper till att hålla paddan i stående läge på skrivbordet.
 4. Priset, under 3.000 spänn är hälften mot en äldre version av Surface som jag funderat på. Alltså Surface 3 med Windows 8.1. Så priset är viktigt för oss i supervuxen ålder med datorer som hobby och allmänt hjälpmedel.
 5. Jag hade redan ett externt tangentbord från Microsoft som ska kunna fungera både för Windows, Android och iOS. Men jag har redan spanat in en blåtandsmus för Mac och den är dyr, nästan 900 spänn! Det är nämligen så med åttatummare att en mus nästan är en nödvändighet.
 6. Datorer är kul och det är görkul att testa och komma underfund med hur de fungerar.
 7. Ny mobil får vänta! Jag är jättenöjd med min Nokia 920 med Windows Phone 8.1. Dessutom har jag en Nokia 820 som ligger och inväntar Windows 10.
 8. Eftersom sambon och jag har 1 Tbyte var i OneDrive via abonnemanget av Office 365, så behöver jag/vi ingen stor Hårddisk längre. Vi lagrar inget lokalt annat än program/appar och kanske nån gång då och då en temporär fil. Jag har dessutom 2 Gb i min Dropbox (testmoln för att skicka screen shots från min Android-pekplatta till Windows).
 9. Enbart Wi-Fi eftersom jag har 4G så det räcker och blir över.

Fortsättning följer…

Men jag kan redan nu berätta att jag installerat Word, Excel, OneNote, OneDrive, Skype och Outlook på Paddan. Så nu är det bara att testa. Att jag har licenser för Office beror på att jag prenumererar på Office 365 där dessa program ingår. Grejen är att programmen (apparna) finns för Windows och iOS men inte för Android.

En iakttagelse som jag redan gjort är att apparna i iOS är av högre kvalitet än i Windows. Undantaget är då Microsoft Office vilket ju inte är så konstigt. Så det här inlägget skriver jag därför i Windows 8.1 RT på min Surface 8.1 RT. Vet inte hur jag hittar mallar som bara finns på nätet i Word för Mac.

För övrigt…

Ska jag sätta mig in i varför vi ska punga ut med runt 20.000 spänn nu i år för att få in fiber i huset. Jag menar på fullt allvar att just nu, idag år 2016 så ska vi alltså betala en massa pengar för nåt som vi redan har, nämligen både tillräckligt snabb internet via 4G och parabol till TVn.

Alltså 20.000 för en sämre lösning fast snabbare än det vi har idag. Va fan, inte behöver jag en Ferrari för att åka ner till COOP och handla, det duger med en vanlig svennebil. Sämre för att man inte kan ta med sig internet när man reser eller är ute med husvagnen. Fibern är ju nedgrävd i myllan och inte medtagbar!!!!

Jag hade besök av en ung säljare igår och han imponerade inte på mig.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s