Netflix och problemen

Egentligen får jag väl skylla mig själv som kör billiga klena datorer. Men de klär på ett påtagligt sätt av vissa program/appar. Exempelvis Netflix. Här följer mina erfarenheter…

Laptop; Toshiba Satellite Pro

OS: Windows 10 Home, pekskärm

Netflix och även andra filmappar klarar inte att jag använder min USB-kopplade mus. Något stör så att alla filmer börjar ”flasha” eller vad man ska kalla det så fort jag rör musen under pågående film. Så jag har blivit tvungen att antingen byta mus eller också sluta kolla på film via Laptopen.

Microsoft Surface RT

OS: Windows 8.1 RT, pekskärm

Klen processor eller vad det kan vara för problem. Yttrar sig genom att textningen inte hinner med så det är då lika bra att slå av den och lita på sin skolengelska. Andra utländska filmer är det bara att glömma, typ Franska eftersom jag inte kan franska.

Pekplatta; Toshiba 8″

OS: Windows 10 Home, pekskärm

Min filmdator! Lagom storlek på skärmen för att exempelvis sitta vid skrivbordet bekvämt bakåtlutad och kolla på Netflix, SVT Play eller TV4 Play.

Bättre filmdator än min ”nya” Surface RT troligtvis för att den har en bättre grafikprocessor. Eftersom jag inte har någon vanlig USB-ingång så har jag följaktligen inget problem med att min USB-mus orsakar att filmerna störs som på min Laptop. Alltså kör jag en av mina blåtandsmöss på ”Lillplattan”.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s