Surface RT va för klen, men helt nattsvart va det inte!

Tanken med Surface visar sig vara helt rätt från början speciellt när man i veckan fick se Microsofts nya Surface Pro 4. Men avskalningen av första generationens Surface va för hård när det gäller både HW som SW. Här följer några exempel

Skärmskyddet/tangentbordet

För de flesta arbetsuppgifter i Office fungerar Surface RT i stort sett felfritt. Med mitt nya svenska tangentbord så märker jag att jag troligtvis skriver snabbare än nånsin med det helt platta touch-tangentbordet som även fungerar som skärmskydd samt försätter datorn i strömsparläget när man viker upp skyddet över skärmen.

En liten detalj i sammanhanget är att jag aldrig blivit vän med den så kallade musplattan som finns på alla Laptops numera. Vilket betyder att jag alltid kopplar på någon av mina möss. Antingen via den enda USB-ingången eller via Bluetooth. Fördelen med Microsoft Surface Touch Cover 2 är att musplattan är så pass liten att den inte är i vägen när jag skriver.

En annan fördel är att jag nu har ett tangentbord som är busenkelt att hålla rent. Det finns ju inget under tangenterna där damm och annan smuts kan trilla ner, så för min del så tycker jag att touch-tangentbordet är hur bra som helt. Men jag har sett att Microsoft i sina nyare Surface har infört ”riktiga tangenter”. Det är väl som vanligt att de som inte vill lära om och som har skrikigt högst har fått som de ville.

Jag fick av en händelse tillfälle att känna på en Surface 3 med det ”riktiga” skärmskyddet/tangentbordet och fann att skärmen och skärmskydden inte passar riktigt. Skillnaden är så liten som 10,6 tum för Surface RT (och Surface 2) och 10,8 tum för Surface 3. Det lustiga var att magnetkontakterna fungerade mellan plattorna så jag kunde använda tangentbordet för Surface 3 på min Surface RT och omvänt. Men det såg ju rätt konstigt ut när man vek ihop dem.

Grafiken är för klen i Surface RT

För det mesta fungerar det utan problem. Det går att kolla på filmer i Netflix men det är ingen ide att kolla på filmer som är på språk man inte behärskar. Jag försökte exempelvis kolla på en fransk film men jag gav snart upp eftersom textningen inte hänger med i Surface RT. Så jag flyttade över till min 8-tums pekplatta som inte har det problemet.

Att surfa

Det går relativt smärtfritt att surfa på Internet. Själv kör jag som bekant via ett 4G-modem och jag upplever inte att det är något problem med hastighet eller tillgänglighet. Dessutom är det lätt att ta med ett modem som är mindre än ett cigarettpaket. Glömmer jag det hemma så kan jag alltid köra via Internetdelning i min Lumia som även den har 4G.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s