Ett gott råd, blanda inte…

Jag har sagt det förr och jag säger det igen! Blanda inte din IT-prylar! I följande bild finns enigt den filosofin två udda fåglar, min Samsung Galaxy Tab 3 och min gamla Ericsson Elm. Jag ska förklara varför.

Mobilt

Övriga datorer, stora som små är Windows-datorer medan Galaxyn baseras på operativsystemet Android och Elmen på ett eget operativsystem från Ericsson, när det begav sig.

Varför då Windows i Laptopen, Pekplattan och mobilen/Smartphonen?

Anledningen är för min del att jag kör Office 365 som inkluderar senaste versionen av Office, som idag är Office 2013, inkluderande programmen , Excel, Word, Outlook med flera. Outlook är ju som bekant Kalender, Epost, Kontakter samt Uppgifter. I och med detta så är det skitbra att min Laptop, min pekplatta och telefon ständigt är synkade med varandra, AUTOMATISK! Jag behöver alltså inte göra något speciellt som förr i tiden då man måste starta synkroniseringar både till höger och vänster och mitt emellan.

En kul detalj som redan inföll i och med att jag skaffade min åtta-tums pekplatta var att pekplattan vid installationen redan då frågade om jag ville att den skulle installera och sätta upp pekplattan på samma sätt som jag redan hade gjort med Laptopen. Hur jäkla bra som helst! Allt fungerar alltså synkront i och med att alla tre prylarna startas genom samma inloggning plus att det programmen fungerar som de ska mellan prylarna.

Det är detta som inte fungerar smärtfritt när du blandar prylar och operativsystem. Du måste själv anpassa dina prylar och program mellan din Laptop, pekplatta och telefon.

Alltså skaffar du dig problem om du köper en PC med Windows, en iPAD från Apple samt en smartphone från exempelvis Samsung som kör Android. Alltså värsta scenariot som en bekant nyss beskrev för mig.

Slutsatsen blir således följande bra alternativ:

  • Laptop med Windows, Pekplatta med Windows, Windows i telefonen
    Prisvärt! Beroende av Microsoft.
  • Mac som dator, iPAD som pekplatta samt iPhone som telefon
    Dyrt alternativ! Beroende av Apple!
  • Enligt den filosofin så borde ingen skaffa en telefon med Android eftersom det inte finns Android för datorer utan bara för pekplattor och telefon. Men å andra sidan! En Samsung Galaxy Tab 3 samt ett fungerande Bluetooth-tangentbord kan ju hjälpligt fungera som dator för de flesta.
    Kan vara prisvärt, men begränsande funktionellt. Den öppna filosofin (Open source) består av datortekniker som älskar datorer och att kunna göra allt själv. Ibland får de till det riktigt bra som exempelvis WordPress som är mitt favoritverktyg för blogg och hemsida.

Ok då… Är du duktig, händig och har intresset så blanda hur du vill. Det går nog, men tar för mycket tid för att jag ska tycka det är kul… numera ska tilläggas.

Roffe
@rigit

En reaktion till “Ett gott råd, blanda inte…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s