Vad kan du om “Läsvyn” i Internet Explorer 11?

Troligtvis är mitt inlägg i min andra web en nyhet även för erfarna användare av Windows Phone 8.1 eller rent av Windows 8.1. Läs mitt inlägg om Läsvyn i Internet Explorer 11 som enligt min åsikt är en mindre revolution när det gäller att surfa samt läsa texter.

Microsoft gör faktiskt om Internet till E-böcker!

Dessutom får du en kort inblick i Typografi, denna gamla hederliga, jag vill påstå, konst-art som Internet så länge har misshandlat till förskräckelse. 

Bravo Microsoft, det här är helt rätt!

image

Roffe
@rigit

8 reaktioner till “Vad kan du om “Läsvyn” i Internet Explorer 11?”

 1. Vad jag kan om den läsvyn? Svar: inte ett smack 🙂 eftersom det är flera år sedan Microsoft och deras produkter av mig förpassades till skamvrån till förmån för Linux.

  Microsoft känns liksom inte så förbannat hett längre. Innovation? det är länge sedan det företaget stod för något sådant, frågan är om det någonsin stått för det?

  Typografi?

  Det viktiga som hänt med internet är inte typografi utan det kulturella globala delandet jorden över som besegrar alla försök att försöka förhindra det. DET? är revolution och framsteg på riktigt.

  Med detta sagt och skrivet

  Jag har (tro’t eller ej) inga som helst problem att förstå din kärlek för typografi, jag älskar den själv. Nere i mitt förråd står en östtysk gammal skrivmaskin, det är några år sedan jag använde den, men minns: jag älskar typsnittet och bokstäverna…

  Gilla

 2. Anakin, angående RT så kan vi träta i åratal men jag tar en runda till för vänskaps skull eftersom du gillar det 🙂

  Nej, MS har inte kommit på att RT är skit, de har kommit på att RT inte säljer så bra och det är en annan femma. Ta Nokia 2520 exempelvis som knappt går att köpa i Norden annat än som svart modell på några få ställen. Den kom aldrig ut i butikerna trots att den hade 4G vilket Surface 2 inte har/hade. Helkorkat av Microsoft/Nokia!

  Det jag menar med att Windows RT skulle vara bra för det stora flertalet är att dessa användare som jag tänker på, inte använder mer i en dator än vad som finns i Windows RT ”out-of-the-box”. Att du och jag kräver och kan mer av en pekplatta/dator är en helt annan femma och långt ifrån vad vi egentligen pratar om. Det är samma användare som ”älskar” sin iPhone 4 och har, samt använder bara de appar som kom med vid köpet. Anledningen är att de tycker det känns hotfullt att registrera sitt kreditkort för att köpa appar för några tior.

  Jag håller med dig om att jag kanske borde köpt en Windows Surface 3 inklusive tangentbordet men jag blev tvungen att skaffa min Laptop i förtid på grund av en krasch plus att jag tidigare gillat en 7-tummare som numera är gammal och slö trots att den hade Android, märk väl!

  Dessutom är jag som pensionär (ex. konsult samt ex. SharePoint) inte stadd i kassa som du verkar tro, utan får kolla på de lägre prisernas prylar för egen del.

  Snart kommer även journalisterna på IDG snart underfund med att Windows Phone heller inte säljer. Vad man då kommer att missa är att Nokias Windows-mobiler inte finns att känna och klämma på i svenska butiker. Då inträffar det intressanta att statistiken säger att man inte säljer några Windowsmobiler. En butik kan ju inte sälja nåt som man inte har, eller hur?

  Ändå ökar försäljningen av lågprismobilerna med Windows Phone!! Köpare av mobiler har konstigt nog upptäckt att de är prisvärda? Dessutom köper nog de flesta via nätet numera.

  Gilla

 3. Att jag vet att butikerna inte har några Windowsmobiler i sina sortiment beror på att jag har som ”hobby” att kolla diverse Tele-butiker om vad de har att erbjuda. Säljarna brukar då komma fram och vill ”sälja”.

  Det jag säger då är att jag till deras oförställda förvåning har tänkt känna på Nokia 830! Men den modellen har aldrig butikerna. Sen demar jag min Nokia 820 och visar vad man kan göra i Windows Phone 8.1 och se…! Varenda säljare blir antingen tyst eller blir så blir de helt lyriska över vad de får se. Det beror på hur bra säljare de är.

  För en kategori säljare så sårar jag deras självkänsla och den andra kategorin inser de att det fattas en typ av mobiler i deras sortiment som någon överordnad bestämt att de ska ha i butiken.
  Dessa överordnade läser tidningen M3 (MS är där satan) som kristna fanatiker läser bibeln eller IS läser Koranen.

  Gilla

 4. Jag håller på och filar på ett blogginlägg.

  Under tiden kan du titta på hur denne fd MS-anställde berättar om sin nya One Plus One och hur han upplever Android.
  Kritiken han listar är väl adekvat tycker jag. Min Note Edge har bättre kamera-app så den kritiken tycker jag inte stämmer på mig men i övrigt är det en väldigt balanserad kritik tycker jag.
  Han sätter även fingret på varför jag inte säger åt alla att köpa Android och vissa som t.ex frugan får köra Sony z3 som har betydligt mindre frihet.

  Killen har jobbat med Windows i 15 år men följde med i avskedsvågen nu när MS bytt kurs och behöver inte längre köra windowstelefoner.

  Är man bara minsta lilla tekniskt intresserad fattar inte jag hur man idag kan välja annat än en Android eller något ännu nerdigare.

  Gilla

 5. Det ser mer ut som de köper in sig i Cyanogen.
  Lite synd.
  Jag hade gärna sett en till androidaktör att välja på men MS har mycket kunskap att tillföra oavsett om de kör en egen fork eller jobbar med Cyanogen.
  Det kan bli bra.
  Blogginlägget jag filade på blev lite inaktuellt med det där.
  Skulle ha skickat det på en gång och varit en Nostradamus.
  🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s