Förbannade mobiltelefon (Uppdaterad, läs mina kommentarer!)

Det är när nåt går snett som det blir tydligt hur beroende vi blivit av våra moderna mobiltelefoner. För min del gick något snett när jag uppgraderade min Nokia Lumia 820 från Windows Phone 8 till Windows Phone 8.1. En uppgradering som borde ha gått som tåget. Men något gick fel…

Det mesta gick bra och min mobil fungerar i de flesta sammanhang som förut och i vissa fall mycket bättre. Om det inte var för den där jädra kameran.

Samtliga appar som har med kameran att göra, fungerar inte som de ska längre. Då är det väl bara att låta bli att fota samt ta fram den gamla kameran som ligger någonstans och surar. Men så enkelt är det inte.

De appar som inte fungerar är alltså Kamera, Nokia Camera, Lumia Panorama, Instagram Beta, Att ta skärmbilder, Foton (Inga miniatyrer på tagna bilder), Office Lens plus några till appar.

Övriga appar funkar!

lumia830Det som är så in i vassen irriterande är att jag dagligen är beroende av dessa “Övriga Appar”. Alltså att kunna läsa och skicka mail, sköta bankärenden, logga in på en massa sajter med hjälp av det Mobila BankID:t med mera.

Alltså drar jag mig för att blåsa om mobilen med fabriksinställningar så att den blir en ren WP8-lur igen för att därefter försöka uppgradera till 8.1 igen med risken att jag inte har någon mobil över huvud taget. Hur ska jag då kunna betala räkningar exempelvis eftersom jag gått över till Mobilt BankID?

Köpa ny mobil kan jag ju inte göra just nu eftersom jag inte vill byta ner mig. Jag vill vänta in Nokia Lumia 830 som lär komma nu i september. Grrr!

Roffe
@rigit

3 reaktioner till “Förbannade mobiltelefon (Uppdaterad, läs mina kommentarer!)”

 1. Sitter här mitt i natten, natten till fredag, och ser till min stora förvåning att samtliga tagna skärmbilder kommit tillbaka? Alltså alla! Även de som varit försvunna! Plus ett antal som jag tagit och som fick felmeddelandet om att det inte går att ta skärmbilder?

  Tar ett antal nya skärmbilder och allt fungerar! Vågar jag ta ett foto med Microsoft-kamera? Jag väntar nog ett tag med det! Viktigare att kunna illustrera mina blogginlägg ett tag.

  En koll på installationer/uppdateringar säger ingenting, men en rättning har klart kommit utan att jag gjort något…

  Gilla

 2. Instagram Beta funkar igen! Alltså att publisera redan tagna foton. Vågar ännu inte ta nya foton

  Det som har hänt är att min Lumia hittar rätt bland mina sparade bilder.

  Återkommer senare om jag kommer på vad som har hänt. Just nu känns det hela smått övernaturligt…

  Gilla

 3. Kameran fungerar!

  Det jag kan se av uppdateringshistoriken är att Nokia Camera uppdaterades igår plus att jag tvingades till en av och på av min Lumia 820 igår efter att jag på nått sätt fått på en form av magnifier/förstoringsglas som jag inte kunde slå av. Jag stängde då först av och sedan på mobilen igen.

  Om jag fått info om att göra en omstart av mobilen efter att Nokia Camera laddats ner samt installerats så tror jag att jag sett att felen fixats redan igår istället för inatt.

  Jag vågade mig nämligen på att nyss testa båda kamera-apparna.

  Så nu är jag glad igen!

  Roffe

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s