Kalendern i Windows Phone 8 är urdålig. Microsoft, skärp er!

Microsoft har i vanliga Windows skapat bra kalendrar i dels Outlook och även i Windows Live Mail, men har totalt misslyckats att leverera en vettig kalender i Windows Phone. Hur i hela friden är det möjligt?

wp_ss_20140729_0005Av någon anledning så har Microsoft aldrig fått till det med sin standardkalender i mobilformatet ända sedan Pocket PC och fram till idag. Samtidigt har konkurrenter och tredjepartleverantörer lyckats med konststycket gång på gång. Jag har exempelvis en gammal Palm Pilot som har en utmärkt kalender.

Varför inte gå tillbaka och kopiera den designen? Kan det vara så jävla svårt? Istället får man som jag köra tre appar som sammantaget levererar vad jag vill ha ut av en kalender i min mobil och ändå skiter det sig!

Kolla de exempel som jag tagit från standardkalendern i min Lumia 820. Håll med om att dessa exempel på kalendervyer är rena rama skämtet eller hånet för oss användare av Windows Phone.

wp_ss_20140729_0006Jag har försökt hålla god min när det gäller detta elände, ända från den tid då jag var förvaltare av SAS Pocket PC inom SAS Data med runt 800 synkroniserande användare inom SAS och SAS Data av bland annat den mobila skitkalendern från Microsoft.

Att jag lackade ur totalt ikväll beror på att en av de jävla apparna som jag tvingas ha, har slutat synka kalenderuppdateringar. Varför har jag ingen aning om just nu. Det här skulle jag slippa om bara Microsoft slängde fram en och annan programmerare som vet hur en kalender i pocketformat ska se ut så att jag enbart behövde ha standardkalendern igång istället för den skit som man nu tvingas ha.

Tyvärr tror jag inte att Windows Phone 8.1 kommer att lösa problemet. Jag har intrycket av att Microsoft inte själva använder mobila kalendrar i sin verksamhet eftersom man inte gör något åt det.

Roffe
@rigit

9 reaktioner till “Kalendern i Windows Phone 8 är urdålig. Microsoft, skärp er!”

 1. Jocke, de där tre exemplen kallar inte jag en förbättring. Är det fortfarande enbart svart vy exempelvis? Hur visas och hanteras flerdagsaktiviteter? I 8.0 är det som så att bokningar hos inbjudna blir fel hos andra som man bjuder in.
  Att jag inte kollat 8.1 beror dessutom på att jag inte fått den ännu, så jag tänker ha ”en tråkig inställning” angående kalendern i Windows Phone tills Microsoft levererat en kalender som dels är felfri samt fungerar som en mobil kalender som jag har rätt att förvänta mig.

  Gilla

 2. Verkar som en del anstränger sig för att missuppfatta och går på som om programdesign enbart handlar om yta och inte ett dugg om funktion.

  Jag kör S Kalender som synkar sömlöst med Googles kalender och tycker den är bra för mig.
  Jag skulle vilja hitta en lika bra som inte är skapad av någon telefontillverkare.
  Men det är svårt som sjutton.
  Känns lite dumt att låsa in sig hos Samsung enbart pga kalendern.

  Gilla

 3. Mia, man kan inte ställa om kalendern till ljus enbart. Klart att det kan anses enkelt om man vill att hela mobilen ska presenteras med ljust tema. Men det vill inte jag och då är även kalender kolsvart. Jag tycker att det är kass att man inte kan ställa om kalendern enbart.

  Gilla

 4. Jag håller med Roffe. Hur skall jag kunna övertala våra användare gå över till WP när kalendern är så kass. Med nya WP 8.1 har det blivit lite bättre men om Microsoft vill att användarna skall börja använda WP måste de lösa de viktigaste funktionerna i kalendern. Outlook är inte bara mail, det är kalender, uppgifter, anteckningar, bokningar osv. och det har de missat helt. I WP 8,1 finns inte uppgifter lika tillgängligt som tidigare, utan nu måste man klicka längst ner på höger i skärmen och välja uppgifter och det är helt klart en försämring.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s