Hur utnyttjar du startsidan i din Windows Phone?

Startsidan i Windows Phone 8 är förändringsbar i oändlighet och kan bli hur personlig som helst. Min sambo tycker att jag är extrem i att använda min mobil men uppskattar samtidigt när jag visar vad jag gör eftersom vi båda har varsin Nokia Lumia 820. Så därför kommer ett inlägg om hur jag organiserat startsidan i min WP8.

 

Högst upp (eller överst om du så vill)

wp_ss_20140716_0003Vad är mest centralt i min mobil, jo kalendern! Nu är det tyvärr som så att här har vi dessutom den sämsta delen av Windows Phone. Men skam den som ger sig. Genom att köra tre olika kalender-appar synkroniserat så får jag till den funktionalitet jag vill ha.

Utöver standardkalendern, som jag använder som editor av händelser så har jag även “Chronos Almanackan” (överst med fina bilen) samt “Calendar for O365”. Sen synkas naturligtvis alla tre och Chronos visar som du ser den närmaste tiden samt veckonummer och har dessutom den fina egenskapen att man kan ha ett valfritt foto som bakgrund. I mitt fall en fin bil som jag har förmånen att ratta då och då som yrkeschaufför. Jo en sak till! Denna synkade kalender kör jag dessutom på min Laptop via Outlook eller Windows Live Mail.

Utöver dessa tre så är det en samling appar som jag ofta använder, exempelvis OneNote, OneDrive samt Explorer för att surfa.

En app som jag gillar skarpt är den du ser som ett inringat “W”, nämligen WordPress! Svar ja! Jag kan när som helst slänga iväg ett blogginlägg eller justera stavfel på redan befintliga inlägg. Tyvärr är appen inte lika bra på att hantera illustrationer som Windows Live Writer, men den finns till hands för snabba text-lägg.

 

Längst ner på startsidan

wp_ss_20140716_0002Jag har märkt att det är två större samlingar av appar och länkar som jag snabbast vill nå, vilka jag alltså placerat överst samt längst ner på startsidan. Däremellan har jag övriga appar som jag vill ha på startsidan. Totalt är jag idag uppe i 75 appar men jag har inte samtliga på startsidan. Nåja, drygt 50 är de för närvarande.

Som bloggare så använder jag ofta illustrationer från min mobil, så en snabblänk till mina tagna skärmbilder är viktig för min del. Senaste “Speedtest” är kanske lite nördigt men jag kollar ibland beroende på var jag är, hur bra min operatör sköter sig.

De tre vita oläsbara rutorna, som inte är appar och som ramar in min medicinlista (som skapats med appen Office Lens) är direktlänkar till sidor på nätet och som jag återkommer ofta till eller som av andra orsaker är viktiga. Från vänster till höger är dessa…

  • Min blogg för att snabbt se nya kommentarer.
  • Tips om hur man på egen hand servar sin WP8 för att snabba upp den igen efter en tids användande. En tidigare artikel i “PC för Alla”. Artikeln omfattar iPhone, Android samt WP8.
  • Statistik om min blogg.

 

Det var i korthet några tips om hur jag gör samt hur smart Windows Phone är när det gäller att fixa till startsidan enligt personliga behov.

Jag har även installerat “Appmappen” som är en annan möjlighet att organisera sin startsida, men jag tycker inte den gav mig något mervärde så den vilar just nu i min app-samling. Den är helt enkelt för app-inriktad till skillnad mot mitt sätt som jag tycker är mer användarorienterad enligt just mitt personliga behov.’

Roffe 
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s