Varför är Nokia X2 Dual SIM så attraktiv?

Det är inte bara priset €99 (ungefär 902 kr) som får det att vattnas i min mun. Det är ett antal faktorer som sammantaget får mig att inse att denna Nokia-lur inte bara kan göra succé i de så kallade utvecklingsländerna. Även en Mobil-nörd som undertecknad får något lystet i blicken när jag läser specifikationerna.

imageNokia X2 Dual SIM kan ju vara ett mycket bra hjälpmedel till dess 4G är fullt utvecklat och Nokia X3 Dual SIM med 4G finns i handeln. Det kan inte vara speciellt långt borta.

1. Priset €99!
Rätt pris för en enkel men potent mobil. Rätt pris för en sådan som jag för att byta ut de två mobiler jag har idag!

Som du kanske lagt märke till så har jag slutat använda ordet SmartPhone eftersom jag tycker begreppet är fel. Ingen maskin kan kallas smart eftersom den inte kan tänka själv. Vad är det för idiot som kom på det begreppet? De är mobiler eller kanske rent av “Pyttedatorer”.

2. Dual SIM!
Jag har, som jag tidigare har berättat, två mobiler där en är en pratmobil och den andra allt annat som jag gör med en “Mobil Pyttedator”. Till pratmobilen lämnar jag numret till min arbetsgivare och numret till den andra lämnar jag till familj, vänner och några bekanta. Sen vidarekopplar jag alla samtal till min pratmobil. Mina polare märker ingenting när de ringer mig. Med Dual SIM får jag bara en mobil igen.

Sen är det nästa punkt som är viktig i sammanhanget.

3. Batterikapaciteten!
23 dagars standby samt 13 timmars prat. Precis vad jag önskat mig av “min” mobil. Dessutom har jag numera en 11-tums Laptop med Windows 8.1 så jag behöver inte göra allt via mobilen längre eftersom PCn startar omgående, är lätt och smidig samt har ett riktigt tangentbord. Min PC, eller Laptop, är m.a.o. mobil även den.

4. Windows Phone-liknande gränssnitt (GUI)!
Jag gillar gränssnittet i Windows Phone 8 och tycker att både iPhone och Android blivit gammaldags därvidlag. Har man som jag vant sig vid Microsofts sätt att jobba med mobilen så vill man inte gå tillbaka till något som känns gammalt. Jag tycker mig se att Nokia X2 lyfter Androids gränssnitt. Vad som sedan jobbar där bakom är för mig oväsentligt.

5. Alla ingående Nokia-appar!
Utbudet av ingående appar från start känns igen från Windows Phone plus Microsofts egna underbara lösningar som Office och OneDrive medför att jag inte saknar nåt. Kamera med bara 5 MP funkar rätt bra även den…

6. Tillgång till Androids miljoner appar…
Ett larvigt argument, men ändå ett plus eftersom jag är kund hos Nordea.

Negativt…
Den saknar 4G! Men det beror kanske på att Nokia X2 verkar vara skapad för utvecklingsländer i första hand.

En 4G-version för oss i Sverige vore önskvärt Men behåll det underbart låga priset, annars ser jag och många andra ingen vits att byta ut våra nuvarande mobiler.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s