Jag rundar Nordeas app redan nu!

Telefonerna börjar ju bli tillräckligt bra för att hoppa över “specialapparna” som tillverkas för mindre skärmar och långsamma mobilnät. Tack Nordea för att ni lärt  mig den insikten!

Insikten att jag som användare av Nokia Lumia 820, Windows Phone 8, Explorer samt antingen WLANet hemma eller Telias 4G-nät, kan köra er vanliga hemsida www.nordea.se utan problem.

Problemet för oss WP8-användare är att inse att det fungerar alldeles utmärkt speciellt med lurar i Lumia-serien. Det är nämligen följande delar som gör det busenkelt.

1. Skärmupplösningen på Nokias Lumia-mobiler är utmärkt

2. Använd telefonen horisontellt när du surfar på www.nordea.se

3. Appen BankID är ett lyft och finns fortfarande för WP8. Tar Nordea bort den så är det kört… Man vet aldrig med Nordeas IT-avdelning numera. Starta denna innan du startar Explorer. Enklare så!

4. Multitasking i WP8 är lysande. Håll “tillbakaknappen” (den vänstra “knappen” av de tre under skärmen) nedtryckt en kort stund så dyker samtliga program upp som är aktiva. I det här fallet Explorer (med Nordea.se) samt BankID. Du kommer nog underfund med varför samt hur du måste växla mellan Explorer och BankID då och då. Alltså när du loggar in samt när du senare signerar dina åtgärder.

5. Lär dig “dubbeltappa” för att zooma in och ut på valda delar av hemsidan. Exempelvis alla dina konton eller funktionslistan till vänster. Just dubbelklickningar på valda kolumner fungerar utmärkt på Nordeas hemsida. Du kan ju även zooma som vanligt om du föredrar det.

Så här kan det se ut…

Bilden klippt från min Lumia 820 (4,3 tum) och är ungefär samma storlek som på skärmen.

image

Så vad ska vi som har Lumia-telefoner med en Nordea-app till?

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s