Nordea har inte råd med en app till Windows Phone…

Stackars Nordea som har så dålig ekonomi så att man inte har råd med att återskapa appen i Windows Phone för sin nya fina Mobilbank. Det är beskedet jag fått från min personliga bankman per Epost.

Dessutom är det Datainspektionens fel…

Ett annat argument är att det “bara” är 1% av Nordeas kunder som loggar in via Windows Phone. Hur många är det egentligen?

110 000 kunder loggar in via Windows Phone till Nordea eftersom Nordea har 11 miljoner kunder enligt siffror på webben.

Alltså riskerar Nordea att tappa 110 000 kunder på ett bräde eftersom beskedet via mobilappen är ett slag i ansiktet på mig som kund. Man blir tvärarg och funderar allvarligt på att byta bank.

Jag fick även rådet att logga in via browsern. Sagt och gjort, jag loggade in med hjälp av BankID.

LOL och ASG (Om du fattar vad det betyder). Det funkar ju hur bra som helst. Min gamla Nokia Lumia 820 med Windows Phone 8, 4,3 tums skärm samt 4G klarar Nordeas vanliga hemsida. Det är bara att luta omkull mobilen så att texten går att läsa. Visserligen är det liten text men man kan ju även zooma. Följande bild har jag klippt från min mobil. Bra upplösning eller hur?

wp_ss_20140603_0001

Inga problem att kolla saldon med mera, men man måste ha bra syn samt lite tålamod. Fördelen med en mobilapp är att all information är läs- och hanterbar utan att man då och då behöver zooma.

Jag ska fundera en knapp månad om det är värt att byta bank. Min personliga bankman är trots allt en klar fördel. Så blir jag kvar på Nordea så beror det på henne och ingen annan!

Roffe
@rigit

10 reaktioner till “Nordea har inte råd med en app till Windows Phone…”

 1. Hur många är då 110 000 kunder?

  Jo, nästan samtliga invånare i Västerås kommun (110 887 st.) eller samtliga invånare i Örebro kommun (107 038 st.)

  Nu är kanske inte samtliga av dessa bankkunder i just Nordea men ändå… Rätt mycket kunder om du frågar mig. Dessutom rätt många egentliga orter när man smetar ut bankkunder på flera orter. Men Nordea har kanske inte råd att behålla så många kunder 🙂 eller hur tänker bankfolk egentligen? Tänker Nordeas ledning överhuvudtaget eller är det jag som bara är sur?

  Gilla

 2. ÖPPEN FRÅGA TILL NÅGON KUNNIG PÅ NORDEA!!!!

  Funderar skarpt på att byta bank.

  Inledde med att fråga efter att få tala med någon med kunskap om detta inom Nordea. Fick då kontant med min privata banktjänsteman som bedyrade att hon inte kunde besvara några frågor om detta. Så hon skickade frågan vidare till sin chef.

  Svaret jag fick var att använda nordea.se i telefonen.

  Det gör mig bara förbannad. För det är kundfientligt och bara ett dumt svar.

  Men ännu värre är texten de lagt i APPEN:

  ”Vi stänger denna app… Du är istället välkommen att ladda ner vår app på App Store eller Google play”

  Nordea: I vilken bank hämtar jag min nya mobiltelefon?

  Hur dumma har ni varit som inte programmerat en app i html5 som ni kan återanvända i alla tre plattformarna? Men det visst ni väl inte?

  sedan Nordea: Hur kommer det sig att ni själva användare Windows Phone som personaltelefon men förvägrar era kunder göra det samma?

  Frågor:

  – Varför återkommer ni inte med svar på frågor ställda till min personliga bankman? Detta är särskilt märkligt då jag blivit lovad en seriös teknisk kontakt.

  – Vilket stöd får jag av Er när ni hänvisar mig i er text till en annan telefon än den jag redan har?

  – Hur kommer det sig att ni hänvisar en specifik kundgrupp till nordea.se på mobilen men inte en annan? Varför i detta hänvisar ni en Windows Användare till Appstore eller Google play? Förstår ni att det inte går?

  – och slutligen – hur kommer det sig att ni nyttjar Windows Phone i banken men inte uppenbart vill att era kunder gör det? Vilka är skälen?

  Väntar med spänning på Era svar.

  Gilla

 3. Tjena!

  Sedan i fjol har windows phone växt med ca: 150% och iphone är en av dem som tappar mest så nordea får nog tänka en gång till…

  Fanns bara ett alternativ för mig Nokia Lumia 1020, nordea måste ha missat detta monster…

  Denna kamera är nästintill en systemkamera, har du glömt kameran hemma? Oroa dig inte använd mobilen!!!

  Ha det…

  Gilla

 4. Vad förväntar ni er av en Bank som använde skraplotter för inloggning till internetbanken fram till igår 😉 Att man inte bytte bank för ett par år sedan är för mig en fråga värd att ställa. Nordea ligger ju i kölvattnet gällande teknik jämförelse med andra banker.

  Gilla

 5. I de andra banker (SEB och Swedbank) kostar det heller inte något att få åtkomst till internetkontoret. Så vanligtvis brukar jag gå att hämta kontanter där (de få tillfällen jag behöver ta ut pengar där). Det kostar också nämligen ca. 80 kronor att få pengarna överförda till annan bank, och då blir det principsak. Det är mao igen slump att vi inte är stamkunder där.

  Gilla

 6. Svårt att förstå varför du behöver en app till Nordeas tjänster. Deras mobila hemsida är ju upplagd som vilken app som helst. Dessutom slipper du ju få dina passord hackade.

  Gilla

 7. Tommy,

  m.nordea.se kommer också att tas bort. Hoppas att de ersätter den med nått användbart.

  Det jag har synpunkter på är INTE att de väljer att ta bort APPEN. Eller att de framhäver nått annat framför WindowsPHone.

  Jag har invändningar mot att okunskap ligger till grund till Nordeas urvalsarbete.

  – T.ex. säger de att de fokuserar på två andra operativ. Okunskapen ligger i att välja en app tillverkare som gör EN app och tre skal. Merkostnaden livcykelmässigt är då marginell.

  – Vidare, av okunskap hänvisar de WindowsPhone-användare till att gå till GooglePlay och Appstore för att …. Vadå? Första köpa ny telefon sedan gå dit? Ja, var hämtar vi våra nya telefon då? På ett Nordea bankkontor?

  Se deras text:

  ”Vi stänger den här Mobilbanken i slutet av juni.
  Du är istället välkommen att ladda ner vår nya Mobilbank på App store eller Google play market. Appen för Windows Phone ersätts inte p.g.a. att alltför få kunder använder den”

  IT-okunskap ligger bakom Nordeas interna arbete. Tyvärr.

  Gilla

 8. Du verkar så trevlig, ArgKund. Kan förstå att du tycker att det är märkligt att de inte redan har hjälpt dig. Om du ringer och skäller på dem lite mer kanske det går bättre?

  Gilla

 9. Sen visar det sig att Nordea Norge fixar en ny App till deras kunder där, samma med Finland vad jag hört… Nordea Sverige har missat detta!! 😀

  Gilla

 10. Det var faktiskt droppen! Påbörjade bankbyte idag, kommer vara klart senast i augusti. Förutom en WP8-app väntar en bonus på 5500:- om året genom bättre ränterabatter i min nya bank. Ränterabatter som jag inte behöver omförhandla med hala bankmän varje år. Tack Nordea för att ni äntligen övertygade mig om att det var dags att gå skilda vägar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s