Illustrerade blogginlägg

Visst är det trevligare att ta del av blogginlägg som dels är korta vad gäller text och som är illustrerade med en och annan bild? Såhär kan man göra med hjälp av en Nokia Lumia 820.

Först ska man ju ha nåt som man vill förmedla plus att man ska kunna norpa, skapa eller fota nåt som har med inlägget att göra. I det här inlägget har jag “norpat” en ruta från tidningen Mobils (konkurrent till M3) filmade inslag från Barcelona och som handlade om Lenovos nya 10-tumsplatta. Jag tog helt enkelt en Screen Shot i min Lumia 820 medans filmen rullade.

Kanske gör jag ett brott mot upphovsrätten men å andra sidan gör jag reklam för tidningen Mobil här på IDG-bloggen. Jag ville helt enkelt visa att man kan norpa vad som helst via sin telefon. Dessutom tycker jag att Mobil har de bästa filmade inslagen från Barcelona. Så en liten känga är det, åt IDG.

Screen Shot i Nokias Lumia-lurar gör du genom att samtidigt trycka på den mittersta Windows-symbolen-knappen samt av-och-på knappen. Lyckas du så hörs ett foto-kamera-ljud från telefonen.

Lenovo 10 tumDärefter skickar jag upp bilden till min OneDrive-folder (f.d. SkyDrive). Anledningen är att min blogg-editor i luren inte kan positionera bilder som jag vill (WordPress). Så jag skriver alltid illustrerade inlägg med hjälp av Windows Live writer där jag har full koll på hur bilder hamnar samt eventuellt ramas in.

Hörru Microsoft! Windows Live writer måste in i Windows RT som app med samma funktionalitet som “appen” i min PC! Annars skaffar jag ingen Nokia 2520 när den kommer till Sverige!

Jasså, vill du veta mer om Lenovos 10-tummare som har batterikapacitet runt 18 timmar? Lite får du allt göra själv. Leta reda på Mobils film, den säger det mesta som är värt att veta. Synd bara att det är en Android-grunka…

Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s