Det lönade sig att tjata på Telia!

I somras under semesterveckorna i Bjursås/Dalarna så fann jag till min stora besvikelse att Telia inte hade några planer på att bygga ut sitt nät från 3G till 4G i Bjursås. Jag argumenterade och skrev samt påtalade att just Bjursås är en av de närmaste skidbackarna för Stockholmarna.

I helgen då frugan och jag gjorde de sista förberedelserna inför vintern så fann jag mer av en slump att min Nokia Lumia 820 jobbade via 4G! Visserligen med bara 2 pinnar av 5, men ändå! Snabbt gick det också mycket beroende på att jag nog va ensam i nätet och körde 4G. Man måste nämligen byta abonnemang för att komma upp i 4G. Den upplevda hastigheten av 4G är som att köra ett hyfsat snabbt WLAN hemma i lägenheten i Märsta.

Så nu har jag inlett tjat nivå två! Kapaciteten! Där vi har vårt fritidshus så borde jag ha 5 pinnar när jag kör 4G. Så centralt bor vi nämligen med fri sikt mot Faluhållet. Att kapaciteten är viktig beror på alla lov under vintern. Det blir trångt i nätet när skidåkarna kommer till backen, fritidsstugorna, husvagnarna och var de inresta Stockholmarna nu bor. Så har det alltid varit i Bjurs och det är inte ok varken för turisterna eller de bofasta.

Bra jobbat Telia men vi i Bjurs ser det bara som ett första steg. Bygg vidare. Jag hjälper till med att sprida budskapet om att inte bara Telenor kör 4G i Bjursås.

Rolf Granlund 
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s