Mobil eller Mobil?

Det går inte en dag då jag inte funderar kring vilken typ av mobil som jag egentligen vill ha, alltså en mobil eller en mobil. Vad menar jag nu med det, undrar vän av ordning? Och med all rätt! Jag har nog gjort mig förstådd på problemet tidigare men det förtjänas att upprepas gång på gång.

Det hela handlar om vart mobiltelefonen står idag, vad den va i början samt vart den är på väg. I vilket fall som helst är vi fortfarande någonstans mitt emellan. Låt mig definiera om begreppet mobil eller mobiltelefon.

1. Pratmaskin

2. Det som alla känner som Smartphone.

imageimageDet står väl rätt klart att de flesta av dagens Smartphones dränerar sina batterier till ingenting under en dag beroende på att vi surfar och håller på med en massa saker som vi tidigare gjorde på datorn hemma, på dedikerade musikmaskiner, i kameror som enbart tog bilder eller filmade eller vad det nu kan vara som vi måste göra numera. När luren sedan ringer så är det nästan som att det är ett störande moment.

Sen är det den gamla funktionen prat. Den som ibland är rent livsnödvändig, den som vi antar alltid måste fungera. Den funktionen får ju aldrig tömmas på batterikraft, eller hur? Du måste ju bli nådd eller du kanske behöver hjälp via 112?

De smartphones som finns på marknaden kanske på papperet har bra siffror på samtalstider och “stand-by-tider”, men tack vare att vi jämt och ständigt gör annat än att prata eller vänta på samtalet som är så viktigt, så töms batteriet i alla fall.

Så lösningen är trots allt att ha två mobiltelefoner sammankopplade i samma abonnemang genom så kallat “tvillingkort”. En enkel lur med enkelt operativsystem som gör det svårt att göra det man kan göra på nätet samt en smartphone med 4G och allt man kan önska sig i form av teknik och appar och som måste läggas på laddning varje natt.

En annan fördel med “tvåtelefonstrategien” är då man blir rånad. Man lämnar helt enkelt över sin pratmaskin. Rånaren kanske till och med låter dig behålla den eftersom den inte har något värde på marknaden.

Rolf Granlund

En reaktion till “Mobil eller Mobil?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s