Vad är en surfplatta värd?

För det första så är formatet på en surfplatta rätt viktig. Är den för stor så har man den inte med sig. Jag har en längre tid haft en Samsung Galaxy Tab 7 tum och gillar formatet. Men användarmässigt lämnar Android en massa övrigt att önska. Mejlkiienten är exempelvis så kass att jag knappt använder den. Plattan funkar att surfa på mobilanpassade sidor och Google Maps är bra! Men som sagt var, 7 tum är hur bra som helst när det gäller mobilitet. Att surfa på riktiga sidor går men det tar för lång tid via 3G.

När jag nu läser om prisdiskussioner för kommande Acer Iconia A110 för ca 1500 kr (under 200 dollar) samt  Windows RT plattor som riskerar att hamna runt  600 dollar eller högre så slår det mig att Acer-priset ligger mer rätt. Alltså vad surfplattan är värd för mig som användare. Mer vill jag inte betala för en PC-filial!

Sen är det frågan om att baka in allt i en smartphone. Jag börjar bli tveksam. Är rätt nöjd med strategin “billig Pratmaskin”, “Surfmaskin (platta)” samt hemmavarande Laptop. På en 7-tums pekplatta hittar mina fingrar rätt när jag skriver, men misslyckas för mycket på tangenterna de gånger jag lånat en iPhone eller Lumia 800 och då är ju mycket av vitsen med att ha allt i en liten lur borta. Eller vad tycker du?

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Vad är en surfplatta värd?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s