Behovet av ny Mobiltelefon…?

Allt går snabbt nuförtiden. Mobilmarknaden spottar ut nya mobiler nästan dagligen. Jag upplever det just nu som att oavsett vad jag skaffar så köper jag fel. Å andra sidan har det varit på det viset ett par år nu. Så jag avvaktar fortfarande och läser och funderar. Ajfån eller Nokia de e frågan? Ny GPS med talstyrning eller allt i en? Avvaktar…

Sambon har fått en iPhone via jobbet och jag är motvilligt Blinkar imponerad av ljudet när hon ringer mig. Inget brus och kristallklart ljud. Bäst i test i min omgivning av de jag pratar mobilt med.

Android har jag fått nog av. Botemedlet stavas Samsung Galaxy Tab och är den första versionen av en 7-tums pekplatta. Lååååångsam och kopplingen till Exchange visar på en mejlklient som lämnar massor att önska.

  • Facebook är seeeeeg som attan
  • Arlanda-appen funkar ibland och hänger sig allt som oftast. Verkar leva sitt eget liv.

Nåja, ska nog köra ett antal uppdateringar för att se vad som händer.

Så till ämnet mobil.

Hur många tänker på vilket behov man har? Jag gör det! Så min SE Elm stödjer mig på en massa detaljer. Den gamla öronmusslan per kabel funkar hur bra som helst eftersom jag även talat in namn på de jag ringer. Ett tryck på knappen på sladden, ett pip samt namn eller annat inspelat och Elmen ringer upp. När jag jobbar i taxin behöver jag aldrig ta fram luren. Har genomfört talstyrt så långt mina behov räcker. Har även pratat in följande…

  • Larm  – 112
  • Polis – 11414
  • Trafiken – 020 290 290 (Radio Stockholm)
  • Supporten – Förarsupporten när jag jobbar
  • Namn, kollegors taxinummer med flera

Så om något händer när jag jobbar så är jag bara en knapptryckning från allt och alla jag behöver få kontakt med, plus att jag har händerna på ratten och även kan fortsätta rapportera om jag behöver lämna bilen, exempelvis vid en trafikolycka eller något annat som jag ser och ska rapportera.

Absolut bäst är den utmärkta batteritiden som dagens smartphones inte är i närheten av. Sladdmojen i örat behöver aldrig laddas så det hela medför att jag alltid är talbar i min pratmaskin. Bra ljud är det åxå! Mobilen har jag alltid i bröstfickan och behöver alltså aldrig ta fram den för att knappa in nåt eller se nåt. Det kallar jag mobilitet! Det är enligt min mening HUR man använder sina mobila prylar som är det viktiga, inte hur många appar man kan ladda ner. Alltså behovet styr anskaffningen och inte marknadens behov att att kränga prylar.

Att hörsnäckan ser ut som en hörapparat enligt mina unga kollegor får jag tåla. Jag slipper ju deras fingrande på deras smartphones eftersom dom missat denna gamla förnäma teknik med talstyrning. Så följ mitt råd ungtuppar, använd talstyrning. Funkar i alla mobiler av idag!

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Behovet av ny Mobiltelefon…?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s