Earth Hour och Sigtuna kommun…

Sigtuna kommun inför automatisk avstängning av alla datorer i verksamheten i samband med Earth Hour. Som om det vore något speciellt. Det har jag alltid gjort från och med 1985 när jag fick min första PC på jobbet. En “egen” rutin som grundlades redan då jag hade så kallade “dumma terminaler” då man jobbade mot stordatorer.

Se http://www.sigtuna.se/sv/s_Nyhetsarkiv/Earth-Hour-Sigtuna-kommun-infor-automatisk-datoravstangning/

Det hela får mig att tänka till en smula. Allt skit som skrivits om Windows genom åren med problem främst gällande gamla Vista. Jag hade aldrig problem med Vista och kände aldrig igen problemen som beskrevs genom åren.

Kan det vara som så att ständiga omstarter var och är svaret? D.v.s. att jag stängde ner Windows via “Start” och “Stäng av” så snart jag var klar med dagens datoriserande. Jag börjar tro det!

Windows har alltid varit känt för att åtgärda konstigheter genom en omstart. Naturliga frivilliga omstarter varje dag, vilket jag alltså haft som rutin i alla år. Kanske är det därför som alla år med Windows i mina datorer fungerat klockrent. Börjar tro att så varit fallet. Dessutom har jag sparat massor på elräkningarnas totalsumma. Dessutom har Windows ytterst sällan tvingat mig att starta om annat än vid programinstallationer eller annat naturligt.

Varför ska en dator vara påslagen när den inte används?

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Earth Hour och Sigtuna kommun…”

  1. Jaa du Roffe! Du har säkert rätt i att Windows mår bra av att starta om varje dag. Jag däremot, blir galen av att vänta på att Windows ska starta, vilket i min burk tar ca 3-5 minuter. De få ggr som jag rensat burken och gjort en helt ny ren installation av Windows så startar det betydligt snabbare, men efter bara ett par månader så är man tillbaka på ruta ett, 3-5 minuter starttid!!!
    Nåväl, jag skulle ju kunna stänga av helt på kvällen och starta upp på morgonen eftersom jag använder datorn till och från under dagen, men då har jag ett annat problem. Mina backuper körs på natten då jag inte använder burken och om den då är helt avstängd funkar inte det!
    Kanske jag slipper långa uppstart-tider då jag investerar i nästa dator med ssd-disk. Ska visst vara en väsentlig skillnad. Men tills dess tär jag nog på elen och startar bara om Windows då systemet kräver det pga av programinstallationer eller uppdateringar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s