Postidioti… eller ur led är tiden!

Följande lilla historia är fullständigt sann och nyligen berättad av min sambo.

Min Svärmor bor nere i Småland. Så långt allt gott och väl. Hon bor dessutom på ett alldeles utmärkt hem för gamla och blir väl omhändertagen. Även så inget speciellt att skriva om. Om det inte var för problemet att hon då och då behöver nåt som exempelvis lite nya kläder…
Svärmor har nämligen blivit blind och har svårt att till och med ta sig till matsalen samt behöver hjälp med lite av varje. Så sambon får ordna det mesta, som att köpa lite kläder, köpa ett “Postpaket” för 65 kr, betala frakt (inte billigt) och skicka ner det via COOP i Märsta som fått uppgiften av posten enligt den moderna varianten av paket och postdistribution.

Även det inget speciellt utom att man måste ha bil för att skicka eller hämta paket till och från Märsta

Så skickades för några veckor sedan ett paket med nya fina kläder. Men sedan kom det sig att sambon var tvungen att hastigt åka ner till sin mamma. Nya medicinen hade försämrat svärmors hälsa.

Väl där nere så hade paketet kommit fram vilket meddelats via en uttagsavi. Så sambon tog denna och körde ner till den lokala motsvarigheten till post- och paketutlämnare. Tror att det är ICA.

ICA: Nej, vi kan inte lämna ut paketet, trots att hon är känd av oss! Du måste ha hennes legitimation med dig.

Sambon: Men hon har ingen legitimation längre!

ICA: Tyvärr, reglerna för att hämta ut paket bygger på att man har mottagarens legitimation så att det går att scanna av streckkoden på paketet.

Sambon: Men det är ju jag som är avsändaren på paketet!?!? Jag måste väl kunna hämta ut mitt eget paket?

ICA: Nej det går inte! Finns ingen streckkod för det.

Sambon: Men öppna då paketet och låt det tomma paketet gå i retur hem till mig eftersom det inte hämtats ut?

ICA: Nej så kan man inte göra förstår du väl.

Tur i oturen att jag inte var med. Hade troligtvis vält en och annan varumonter på ICA i Småland samt hamnat i finkan för olaga hot och allmänfarlig skadegörelse.

Så sambon fick åka därifrån utan svärmors nya fina kläder. Nu sitter vi hemma i Märsta och väntar på att paketet skickas “Returneras avsändaren” till COOP i Märsta eftersom ingen hämtat ut detta fina förköpta postpaket för 65 kronor plus fraktkostnad. Vi undrar om sambon överhuvudtaget får hämta ut sitt skickade paket som kommer i retur. Det finns ju ingen streckkod… Eller vänta! Paketet kanske får en ny streckkod med en ny avi med motsvarande streckkod. Men hur blir det med legitimeringen? Gäller fortfarande körkortet som legitimation i den nya fina postprocessen? Ur led är tiden, i alla fall när det gäller att skicka paket med posten!

the_persistence_of_memory_1931_salvador_dali

undrar
Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Postidioti… eller ur led är tiden!”

  1. Ja, det är otroligt. Bra att du skriver om galenskaperna. Jag har en liknande galenskap på gång avd gäller banker och kontanta pengar och avgifter. Totalt vansinnigt obegripligt är det. Jag känner som du att jag riskerar att välta nån monter eller ställa till ett elände när jag råkar på dessa vansinnigheter.

    Det är bara genom att berätta och prata om galenskaperna som vi kan ändra dem. Fortsätt skriva!

    /Jerker

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s