Problemet för mobilmarknaden…

Vi vänjer oss snabbt vid våra skaffade prylar och det blir en tröskel att byta spår. Just nu funderar jag på vilket mervärde en ny lur skulle innebära för egen del. Min Sony Ericsson Elm fungerar klockrent som min pratmaskin, väckarklocka, kalender, kontaktförteckning och inte minst ficklampa. Som komplement till min mobila tillvaro funkar min Samsung Galaxy Tab rätt bra, alltså den där 7-tummaren. Speciellt när jag dockar den i tangentbordet.

Många har vant sig med sin lur och funderar nog både en och två gånger om man ska byta upp sig. Byter man sedan upp sig så blir det i allmänhet till samma operativ. Alltså iPhone-användare byter till en ny iPhone och Android-folk till en nyare Android.

Det blir med andra ord problem för Nokia/Microsoft att slå hål på vårt invanda mönster mycket beroende på att de lurar och pekplattor vi redan har fungerar ok.

Men om det framöver går att byta ut operativsystemet i min pekplatta från Android till Windows 8 så slår jag till! Men då måste den även fungera med mitt tangentbord. Anledningen är att jag gillar det fysiska formatet 7-tum.

Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s