Windows 8 och dokumenthantering

Det är riktigt spännande  med nästa version av Windows. Allt tyder på att Microsoft avser att knyta samman PC, Pekplatta samt telefon i ett och samma gränssnitt. Mycket intressant!

Det är i min mobila värld efterlängtat efter att en längre tid haft Samsung Galaxy Tab i bruk i olika sammanhang. Det jag främst använder pekplattan till är Twitter, mina bloggar samt att surfa på ett antal sajter. Det fungerar rätt bra måste jag erkänna trots att jag i och med Galaxy Tab tvingats in i Android.

Mitt intryck av Android så här långt är att det brister här och där. Det som retar mig mest är E-post appen som inte klarar en så pass inarbetad och funktionellt viktig del som HTML-baserad E-post. Det är oerhört irriterande att appen inte klarar av det mest fundamentala när det gäller det formatet, nämligen radbrytning beroende på om man zoomar in mejlet fram och tillbaka. Långa meningar blir text för myror som man visserligen kan zooma in men tvingas skrolla fram och tillbaka för att se långa meningar. Att appen inte klarar en så enkel detalj är mycket besynnerligt.

Därför ser jag fram emot ett samlat grepp där Microsoft lagt grunden för att allt fungerar som man kan förvänta sig.

Så till rubrikens innebörd!

Får man önska sig att Explorer byggts om så att fil och dokumenthanteringen fungerar som i SharePoint?  De delar där SharePoint är oslagbar är följande delar

  • Metadata så att man slipper hålla reda på alla filer i form av foldrar/mappar
  • Enklare hantering av egna dokumentmallar
  • Versionshantering som i SharePoint så man slipper skapa kopior av sina filer så fort man förändrar innehållet i exempelvis ett bokmanus.
  • Versionshantering enligt Major/Minor-hantering som i SharePoint där man kan sätta hur många versioner som ska sparas för Major och Minors. Alltså exakt som i SharePoint

Medan ni inom Microsoft ändå håller på så ge oss möjligheten till långa filnamn. Jag är synnerligen trött på Fritänkarns tjat därvidlag. Även han blir då en potentiell kund till Windows, eller hur Patrik?

Rolf Granlund
@rigit

2 reaktioner till “Windows 8 och dokumenthantering”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s