Svårt att förstå HP:s helomvändning

Jag har alltid framhållit HP som den bästa PC:n till vänner och bekanta. Även på skrivarsidan gäller samma känsla för kvalitet från min sida. Det HP däremot har misslyckats totalt med är mobiltelefoner.

När nu HP ska göra sig av med sitt i mitt tycke bästa varumärke, nämligen bra datorer så känns det någonstans som om BMW helt plötsligt skulle sluta tillverka bilar för att syssla med något odefinierbart inne i den i dag helt datoriserade bilen. Alltså sådant man inte ser men använder dagligen. Hur går det då med varumärket?

Om det är något som är kostsamt, mödosamt samt oerhört tidskrävande så är det bygget av ett stabilt och tillförlitligt varumärke.

Tänk bara om Nokias Microsofttelefoner visar sig vara telefoner som inte håller för vanligt användande. Att skärmen på mobilen går sönder i större omfattning än vad iPhone visat upp hittills. (Jag har än så länge sett ca 5 iPhones med spräckt glas). Skulle det inträffa med Nokias kommande mobiler skulle i alla fall min inställning till varumärket snabbt raseras.

Så slutsatsen blir… Det tar tid och kostar oerhört mycket pengar att bygga ett varumärke, men det går hur snabbt som helst att rasera ett varumärke. Undrar om inte HP redan har sabbat varumärket HP.

Jag bara undrar

En reaktion till “Svårt att förstå HP:s helomvändning”

  1. Kan bara hålla med! Jobbar själv på HP och man kan bara konstatera att ledningen långt borta i USA inte tycks veta vad den sysslar med eller vilka effekter sådana uttalanden får för företaget. Hela agerandet (t.ex. att dra tillbaka ett operativsystem som bara för sex månader lanserades som något fantastiskt) ger ett amatörmässigt intryck. Och det blir förstås vi anställda som drabbas i slutändan. Suck!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s