Nya lärdomar

Att köra Taxi (nattetid) är en källa till helt nya kunskaper. Egentligen är det ett underlag till en och annan bok så jag listar några delar som jag lärt mig.

1. Kundkategorier

En av mina nya vänner som jobbar för ett annat bolag uttryckte en sak som jag tänkt mycket på. Han sa:
– Ni inom Taxi Stockholm har det bra. Era kunder jiddrar aldrig om priset!
Jag förstod genast vad han syftade på eftersom jag då och då drabbas av ”hans” kundkategori. Det hela handlar om de kunder som alltid vill komma billigt undan vilket påverkar förarens inkomster samt underlag till en framtida pension. Dessutom infinner sig alltid en olust, för att inte säga ilska över vissa kunders sätt att vara. Ofta handlar det om vad som kan uttryckas som ”Uppmaning till brott”. D.v.s. Att köra svart och dessutom blåsa ”Åkaren” på sin del av inkomsten. Jag totalvägrar när det händer!
– Acceptera normaltaxa eller kliv ur bilen!

2. Jag har lärt mig att inte känna oro

Lite till mans känner vi oro för vad som komma skall. När man kör Taxi så råkar man ut för så många varianter i sin yrkesutövning så man hinner inte reflektera eller oroa sig för jobbiga situationer som eventuellt kan komma. Man är helt enkelt en effektiv problemlösare gång på gång. Det hela har påverkat mig positivt även i andra sammahang.
– Oro, vad är det?

3. Strategiskt tänkande!

Det handlar hela tiden om att tänka strategiskt! I vilka områden åkar man taxi samt när på dygnet? Har mina kollegor, som i det här fallet även är mina konkurenter, kommit på samma strategi? Om en strategi inte fungerar, hur byter jag strategi och hur ser taxibeteendet ut inom andra zoner?

4. Stress

Att köra taxi är att hela tiden hantera sin egen stress. Jag har blivit rätt bra på det och är betydligt mer cool därvidlag. Det ska mycket till numera att stressen tar överhand och man slutar tänka.

Så slutsatsen blir att jobbet som taxiförare i Stockholm är mycket utvecklande för sin egen personliga utveckling som människa och medmänniska. Sen måste jag även lägga till att det för det mesta är himla kul!

En reaktion till “Nya lärdomar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s