Du följer väl min långtest av Samsung Galaxy Tab

Jag bloggar rätt ofta om hur det är att använda Samsung Galaxy Tab i min mobila tillvaro. Jag skriver om allt från svepande stora iakttagelser till små allt eftersom jag kommer på dem. Jag bloggar dessutom direkt från ”Tabben” både i min ”Bokblogg” som här i Verksamhetsfilosofen.

Verksamhet var det ja! Redan nu kan jag se nyttan av att ha en pekplatta på jobbet. På min blogg har jag publicerat min mobila tillvaro enligt konceptet Budgetlur – Pekplatta – Laptop. Var och en av dessa mobila prylar får mer och mer sina typiska roller som hjälpmedel i en mobil tillvaro.

En del som jag ännu inte tagit tag i är att köra igång Appen för mina bankärenden. Måste skaffa en liten viktig detalj först för att få den Appen att fungera. Men jag har laddat ner Appen!

En annan viktig App är att välja ut vilken Microsoft Office App som jag ska ha. Det finns ju några att välja bland. Än så länge så har jag bara tagit hem Appar för att läsa och behandla redan befintliga Office-filer. Men jag vill ha en där jag även kan skapa nya filer för Word och Excel. I mitt nya yrke lär jag nog aldrig få nytta av en mobil variant av PowerPoint. Men du kanske har nytta av den i din yrkesroll som presentatör. Kan tänka mig att en projektor kopplad till företagets WLAN medför att du kan visa PowerPoint-presentationer via din pekplatta trådlöst. Synd att ingen vill anställa en gammal 59-åring numera så att jag fick tillfälle att briljera med den tekniken.

Läs mer via http://rigit.nu

5 reaktioner till “Du följer väl min långtest av Samsung Galaxy Tab”

 1. ”Microsoft Office App” – jag dör lite inombords. Det heter bara ”kontorsprogram”! Men visst, du menar säkert kontorsprogram som kan hantera Microsofts filformat.

  Gilla

  1. @Natanael L. En typiskt dåligt högtravat formullerad kommentar som jag normalt bara ignorerar. Att känna att du dör en smula inombords på grund av att jag inte ännu är hemma med rätt begrepp ger mig bara en bild av en omogen skribent. Skärp dig jag bryr mig inte!

   Gilla

  1. Inte annat än att helt kort testa att det gick. Läser då och då PDF-dokument som funkar bra. Är dessutom rätt konservativ när det gäller böcker. En traditionell bok behöver varken inloggning, batterier med laddningsintervaller med mera. Vi får se längre fram om jag ändrar mig. Lite av ett paradigmskifte för min del. Dessutom är det en omöjlighet att få författarens signatur på en E-bok. De signerade böcker jag har står nämligen på bästa plats i mina bokhyllor. Dessutom kommer de att vara läsbara även i en framtid när IT bytt format på E-böckerna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s