Den optimala kombinationen?

Media och tillverkare öser ut argument om SmartPhones och surfplattor så det står härliga till, men vad blir den optimala kombinationen av alla IT-baserade hjälpmedel. Nedan funderar jag kring två alternativa vägar av idag i ett försök att se förbi alla reklamslogans och tvångsmässiga habegär.

Två moderna prylar

Kombinationen en potent SmartPhone plus en Laptop är nog vad de flesta idag ser som den optimala kombinationen för att hela tiden vara uppkopplad för att informationskonsumera samt informationsleverera mellan sig själv och nätet. Med nätet menar jag både internet, företagets intranet samt Office-filer och PIM. En på det hela taget en vettig kombination, men…

Nackdelarna

Risken att förlora viktiga data plus ett av sina dyra hjälpmedel är nackdelen med en mobil SmartPhone. Tar du exempelvis risken att i sommar lämna din dyra innehållsrika SmartPhone på stranden när du badar? Eller att du tappar den i sjön från båten när du av någon anledning böjer dig fram och din SmartPhone trillar i sjön?

Sen är det nackdelen med att skriva på den lilla skärmen som du med en SmartPhone tvingas leva med.

Alternativet Tre Moderna prylar

Pekplattorna förs fram som det nya i prylsamhället som ska fixa allt du inte kunde göra tidigare i din mobila situation. iPAD-flugan kommer att dö på grund av ett för stort format. Om inte Apple snart inser att 7 tum är det format som ligger mitt emellan en telefon och en bra Laptop.

Att jag påstår det beror på att jag äntligen fått testa Samsung Galaxy Tab på riktigt. Sajter presenteras bra så att de är läsbara direkt utan att behöva zooma och krångla. Tabben går ner i innerfickan på de flesta jackor (alltså för oss män). Samsung har redan ett väl fungerande tangentbord som man med fördel kan komplettera sin Tab med. Redan så bra att många helt enkelt kan skippa sin Laptop! Dessutom har formatet inte samma bökiga problem med att skriva direkt på skärmen.

Sen har vi det här med pratmaskinen. Alltså den lur som inte kostar mer än drygt tusenlappen. Ännu är det vanligaste sättet att använda en mobil just att ringa och prata med folk och fä. Då duger en SE Elm eller en Nokia X3 Tuch and Type alldeles utmärkt. Sådan lurar vågar man vara slarvig med under de avklädda sommarmånaderna. Man har råd att köpa en ny samt synka in allt igen som man förlorade och som ligger på en sjöbotten. För att inte nämna passningstider och samtalstider eller som i mitt fall, den inbyggda ficklampan som alltid är med.

Så mitt val just idag (jag förbehåller mig att ändra mig) är.

  • En billig modern mobil typ SE Elm
  • En 7 tums pekplatta typ Samsung Galaxy Tab.
  • En potent Laptop som mer och mer står på sin plats hemma på skrivbordet. Jag kan till och med tänka mig en större Laptop utöver den 14-tummare som jag har idag på grund av mitt tidigare val av kombinationen mobil (bärbar istället för släpbar) samt prestanda. Men jag tycker egentligen att 14-tummaren fortfarande är min optimala Laptop mycket beroende på att den alltid har en 22 tums slavskärm inkopplad.

Nackdelar?

Kommer inte på några just nu… Jo! Samsung Galaxy Tab är för dyr. Med tangetbordet till och med dyrare än en Laptop 14 tum av idag.

Slutsats

Det är ännu för tidigt att införa 3-prylsvarianten även om jag tycker att den är det vettigaste alternativet just idag när jag skriver det här inlägget. Tabben är för jäkla läcker helt enkelt!

En reaktion till “Den optimala kombinationen?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s