Hur hanterar du medlemskap?

Är det inte som så att man går ur en förening som jävlas? Om Dataföreningen skull införa höga avgifter, lagring av vem och vilka jag kommunicerar med så skulle i alla fall jag hoppa av den föreningen med omedelbar verkan. Är inte det en naturlig åtgärd?

EU har på kort tid kommit med pekpinnar som är minst sagt underliga…

  • Datalagringsdirektivet
  • Momsen som drabbar föreningslivet i landet ekonomiskt

Det är bra att finansministern aviserar kamp mot momseländet ända in i kaklet. Jag tycker att han ska gå ett steg längre och tillsätta en ny utredning om utträde ur EU.

Syftet är att skapa ett synbart tryck på EU:s tokigheter. Visa, hit men inte längre. Markera att nämnda kakel är bräckligt och att pannan är hårt! Naturligtvis kommer resultatet att visa på att det blir skitdyrt för Sverige, men allt har sitt pris eller hur? Båda dessa direktiv påverkar Sverige negativt så det skriker om det. Direktiven stjäl tid och resurser från sakkunniga, jurister, politiker och ekonomer. Är det sådant som medlemskapet i EU syftade till? Att lägga tid och resurser på helt onödiga direktiv?

Det finns fortfarande något som heter civilkurage och civil olydnad. Vägra betala de så kallade böterna som EU hotar med om Sverige inte ställer in sig i ledet. Mina förväntningar på EU var inte införandet av en EU-diktatur! Diktaturer ska man motarbeta och göra sig av med. Medlemskap är en form av frivillighet som man ständigt ska ompröva om det visar sig gå åt fel håll!

Jag bara undrar vart EU är på väg. Just nu ser det inte bra ut eller vad anser du?

Rolf Granlund
@rigit

2 reaktioner till “Hur hanterar du medlemskap?”

  1. Ja! Ibland måste man, när det går för långt, be någon dra åt helvete.
    Kanske det är dags nu när EU går för långt i vissa frågor?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s