Yrkesutbildning!

Jag genomgår just nu en helt ny yrkesutbildning. Anledningen är en viss leda när det gäller konsulting inom IT. Jag återkommer i det ämnet vid ett annat tillfälle. Det finns en hel del intressanta spörsmål nämligen. Det som slår mig är vilken skillnad det är på behovet av IT-stöd från en verksamhet till en annan. I mitt fall handlar det om en form av nytänkande.

Smartphone? Just nu tveksam mycket beroende på att jag just nu har en så kalla enkel telefon SE Elm som just är utmärkt att använda som just telefon. Billig, Bra ljud och att ringa med samt i synk med min Exchange-server avseende kalender och Kontakter enbart.

Det som saknas i min nya yrkesroll har med pekdatorutbudet att göra. Jag ser en pekdator som ett oerhört bra hjälpmedel helt enkelt. Men kravet på storlek, möjligheter med mera gör att exempelvis iPAD är helt ute ur bilden. 7 tum är ett viktigt krav! Så utbudet blir med andra ord en aning begränsat. Naturligtvis kollar jag de större varianterna av Smartphone runt 4 tum men apparaten bör vara något större. Så just nu finns det bara ett alternativ som följaktligen är för dyr. Samsung Galaxy Tab (7 tum). Typiskt! I stort sett “bara” Samsung som har en sådan apparat som uppfyller mitt krav just nu. Priset: runt 5.000 plus moms! Som en potent Laptop! Innan jag börjar jobba så hoppas jag att fler tillverkare kommit med motsvarande 7-tums pekdator annars blir det ett stort hål i plånboken inledningsvis. Vän av ordning anser då kanske att arbetsgivaren ska stå för fiolerna, men så är det inte! Det vet jag på förhand. Dessutom vill jag ha den i egen regi eftersom jag har en hel del idéer med anledning av denna.

Det var så långt med anledning av mitt hemlighetsmakeri. Vi höres!

Rolf Granlund
@rigit

En reaktion till “Yrkesutbildning!”

  1. Hejsan – hoppsan. Det här är på gränsen till elakt 🙂 Säga A, utan att gå framåt i alfabetet är elakt mot oss nyfikna själar…

    Jag önskar dig all lycka på vägen och beundrar ditt val. Det är modigt att lämna ”data-sandlådan”, växa upp och göra något på riktigt 😉 Keep me posted!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s