Numerisk tangentbord för Laptops?

De flesta av oss använder väl idag Laptops som vår centrala dator i vårt dagliga datoriserande. Vid varje månadsskifte betalas det räkningar över nätet med långa haranger av numeriska inmatningar på våra bankers menyer typ OCR-nummer. Sen är det den där lilla detaljen om att kunna hoppa från fält till fält, TAB-tangenten!

Varje månad retar jag mig på mitt gamla sladdburna numeriska USB-tangentbord som ligger till höger om min laptop. När jag väl skrivit in ett numeriskt värde i ett fält så måste vänsterhanden leta reda på TAB-tangenten på Laptoppens tangentbordsdel. Den hand som för tillfället ska syssla med att bläddra fram nästa räkning i högen av irriterande räkningar. Det är vid sådana upprepade rörelser som jag länge tyckt att TAB-tangenten ska finnas på det numeriska extra tangentbordet.

Sagt och gjort! Liten undersökning om det finns tillverkare som hängt med i prylutvecklingen via Dustins utbud. 2 av 4 har TAB-tangenten på det numeriska tangentbordet så det gäller att kolla noga och tänka på när man ska betala sina räkningar innan man genomför köpet.

Detaco Display Image Logitech Display Image

Med TAB-tangenten

Utan TAB-tangenten

Jag ser dessutom att den vänstra från Deltaco dessutom har de flesta tecken som är viktiga när jag jobbar med Excel.

Nu ska det i ärlighetens namn även framhållas att det finns en och annan som lärt sig köra musen med vänster hand för att på så sätt klicka sig fram i menyerna samt köra numerisk inmatning med högernäven. Dessa intelligenta människor har inte mitt problem med en ständigt upptagen högernäve som ska göra allt på min Laptop. Att lära vänsternäven att knappa på tangentbordet till vänster är ju en annan möjlig lösning. Men är man urbota högerhänt så är man.

Vad kostar då ett trådlöst numeriskt tangentbord och vilket ska man välja? De med en röd stjärna är de som uppfyller mitt behov… Targusen får lite färre stjärnor på grund av att Deltacon har Excel-tecken vilket Targusen inte har.

image

Rolf Granlund
@rigit

2 reaktioner till “Numerisk tangentbord för Laptops?”

  1. Efter att bara ha läst rubriken, så tänkte jag tala om det finns ett behändigt tillbehör med bara de numeriska tangenterna… 🙂
    Men eftersom det var en lätt Captcha idag så skriver jag en truddelutt ändå, fastän det egentligen är överflödigt.
    /Rune

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s