Jordbävningar i Sverige

Tror du att jordskorpan är lugn och beskedlig där just vi bor, i Sverige? Svaret är nog både ja och nej. Vi har registrerade jordbävningar i Sverige även om de är jämförelsevis beskedliga i jämförelse med exempelvis Japan. Men de sker och de registreras kontinuerligt.

image

Besök Svenska nationella seismiska nätet för mer information via http://snsn.geofys.uu.se/.

3 reaktioner till “Jordbävningar i Sverige”

 1. Hej Roffe!

  JAg tänkte skriva lite om jordbävningar i Sverige på min spanska blogg Don Gerardo de Suecia. En gång när vi var i Sundsvall när det var gatufest så observerade vi att takkronan dinglade ordentligt hos våra vänner. Eftersom det var ett djävla liv, för Dr Alban körde på maxnivå så undrade vi om hans musik kunde försätta stenhus i Sundsvall i svajning…. Alltnog, dagen efter hörde vi att det hade varit en jordbävning (förmodligen p g a landhöjningen).

  Min fråga till dig är då: Vet du när det har förekommit jordbävningar i Sundsvall? Jag har försökt söka men hittar ingen bra sammanställning.

  Gilla

 2. @Gert
  Inte direkt Sundsvall men om du klickar på http://snsn.geofys.uu.se/ därefter på länken ”Klicka på kartan för att zooma” under Sverigekartan. Därefter på länken ”Jordbävningar på Google kartor” ovanför den nya kartbilden. Den är en aning svårfångad men det går!

  Därefter har kan du ange datum för när jordbävningar i Sverge har skett. (just innevarande dygn 11 stycken)

  Så om du minns när du var i Sundsvall så borde du kunna hitta din Jordbävning. Men ingående data vet jag inte just nu hur man får fram. Du kan ju alltid ringa Reynir Böðvarsson på telefonnummer 018-471 23 78

  Gilla

 3. Hej vi är fem ungdomar som jobbar om jordbävningar och undrar om vi kan få lite fakta om jordbävningar och tips.
  Det skulle vara jättesnält om ni skulle hjälpa oss med det.
  MVH fem ungdomar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s