Hemsidan blir mindre viktig?

Jag har tidigare i ett numera gammalt inlägg, påpekat det fiffiga med att ha en blogg som hemsida. Traditionella hemsidor med fast, orörlig och därmed ointressant information blir mer och mer ointressant att besöka. Dessutom tappar exempelvis “Google” intresset för hemsidor där det inte händer något.

Av den anledningen har jag påbörjat min egen nedmontering av www.rigit.se för att förpassa min orörliga information som en sida under min bokblogg. Det kommer att ta ett tag innan det hela är genomfört beroende på att jag vill spara innehållet i min gamla blogg på något vis. Jag har inte kommit på var eller hur det ska gå till.

Jag menar på fullt allvar att större företag ska ha en “ruta” med en blogg där VD och även andra ur företagsledningen skriver. På så sätt kombinerar man tradition med nytänkande och får en mer levande hemsida. Ett bra exempel är www.sabo.se där VD har en sådan ruta. Dessutom är det ett bra exempel på en Sajt baserat på SharePoint. Att jag vet sådan “hemligheter” beror på att mina vänner på Humandata hade ett stort finger med i skapandet av SABOs hemsida.

Hejsningar @rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s