Besöksnoja…

Helle Klein skrev för ett tag sedan på Twitter att hon passera 3 333 tweets och menade att siffermagin var bruten för hennes del. Så sant som det blev skrivet. Jag har själv just passerat ett så kallat sifferantal och ska nog tagga ner när det gäller kollande på hur mycket besök jag har på “Verksamhetsfilosofen”. Jag har för min del just passerat min magiska siffra 6 000 besökare.

Kanske du tycker att det är en smula larvigt och en form av navelskåderi men det är ju som så att vi bloggare och författare vill bli lästa för att vi inbillar oss att vi är intressanta. Dessutom har andra bloggare betydligt bättre siffror. Men man får vara glad för det lilla, eller hur?

Tack alla som hittat till “Verksamhetsfilosofen”!

image

3 reaktioner till “Besöksnoja…”

 1. Du vRoffe. Tar man saker och ting på för stort allvar, vare sig det gäller kodmodeller, fildelning, eller nåt annat? så blir vi slavar…

  Statistik, besöksstatistik är en typisk sådan nojig pryl. När man behöver tänka, som i verkligen tänka till. Det är när besöksstatistiken för ens blogg blir viktigare än fikat, middagen, lunchen eller vad det nu än är, med den människan

  Gilla

 2. Roffe, frågan är vad motiveringen bakom bloggandet är. Är det narcissism, altruism, propaganda, kund kanal eller sökandet av debatt som ligger till grund för ditt bloggande? Vissa kanske ger ett sökande av siffror andra ger ett sökande av interaktion och utbyte.

  Gilla

 3. Neptune. Det finns många anledningar till att jag bloggar som Verksamhetsfilosofen. Dels speglar namnet ett intresse sedan många år. Jag är intresserad av verksamheter och organisation vilket tydligt kan ses om du läser min första bok. Den är en summering av decenniers jobb inom det området.

  Att jag frekvent började kolla FireStat berodde på den nedersta delen som lite grann speglar vad som intresserar mina läsare. I kombination med riktiga artiklar i IDGs tidningar så har det sedan länge varit ett djupt intresse hur man skriver för att bli läst. D.v.s. varför lockas jag själv av vissa artiklar? Varför föredrar jag numera SvD jämfört med andra nättidningar? När det gäller de stora nättidningarna så har enligt min mening SvD seglat upp där journalistiken är aning bättre än övriga. Jag log igenkännande, när till och med Lars Ohly stod i senaste partiledardebatten och bläddrade sida för sida i just SvD med en passus om att han undviker ledarsidan (SvD är ju en Moderatblaska 😀 ).

  Så besöksfrekvenser är helt enkelt en form av utbildning för min del. Att lära mig nytt är en drivkraft. Inte för att jag inbillar mig att nå Sverker Brundins eller Joel Åsbloms nivåer men ändå! Håll med om att det är en kul del av bloggandet! Det är roligt att lära sig nytt. Jag lär mig således vad som är intressant och mindre intressant i kombination med mitt ämnesval, verksamheter samt detaljer som påverkar verksamheter, med andra ord det mesta. Att det sedan är kul att se hur besöksstatistiken varierar är en del av nöjet.

  Men det viktigaste är trots allt umgänget med oliktänkande här på bloggen. Även där har du moroten lärande för min del. Därför stöttar jag den eller de som jag tidigare läst och som verkar tappa sugen. Jag tycker att det är intressant att här på bloggen följa vad som händer inom området Open Source eftersom mina kunskaper behöver fyllas på med kunskaper speciellt när jag ser att större företag eller organisationer byter spår och satsar på Open Source. Det utökar min bild i rollen som Verksamhetsfilosof.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s