Grillkorv eller Rullkorv?

Nya produkter ser dagens ljus hela tiden. Ibland till det bättre och ibland till det sämre. På den tiden då jag körde hoj hände det sig ofta att man tvingades stanna och tanka betydligt oftare än vad bilförare behöver göra.

När hojen fått sin bränslepåfyllning tänkte förarens, i det här fallet jag, att även magen behövde en liten påfyllning av bränsle. Sagt och gjort, in på macken för att inhandla en eller två grillade med bröd, dekorerade med några streck brunt och rött.

Mackarna Statoil och OKQ8 benämner nämligen sin meny med rubriken “Grillad med bröd”! Inte det mer riktiga “Rullkorv med bröd”. Här kunde mitt inlägg sluta om det inte vore för smaksensationen “Rullkorv med bröd”!

Gång på gång hände det sig att jag bara fick i mig en och en halv av denna enastående gourméupplevelse. Den andra i raden skapade av någon anledning kväljningar. Just det! Jag kände mig spyfärdig trots den motsatta känslan av hunger.

Förra veckan när jag tankade bilen på OKQ8 i Märsta och gick in i butiken för att inhandla lite annat smått och gott så blev jag sugen på “en med bröd”. Såg till min glädje att de bredvid rullmaskinen hade ett så kallat grilljärn. Jag bad vänligt den unga kassörskan om att grilla på en rullkorv åt mig för att få upp smaken av grillad korv. Jag fick följande svar…

– Nej det går inte, den använder vi enbart till våra varma smörgåsar!

– Tack! Då får det vara, sa jag och gick! Man är ju någotsånär väluppfostrad trots allt. Jag tänkte desto mer…

Det hör till saken att jag då och då bilar upp till Dalarna via Gävle. Stannar då vid Gävlebro som har en Statoilmack för norrgående trafik och en Preem-mack på andra sidan för södergående.

Jag har gjort till vana att trava över bron till Preem även när jag åker norrut. Anledningen är mycket enkel. Preem har även rullkorv i beredskap, men de grillar alltid på sina korvar innan de serveras för hungriga Roffe. Dessa två extra grillade rullkorvar rinner lätt ner tillsammans  med en stor Cappucino samt till belåtenhet.

Det är något mycket besynnerligt med den produktutvecklade gamla korven som blitt Rullkorv på gamla dar. Den smakar inte bra helt enkelt. Å andra sidan finns “Mammas” vid OKQ8 i Upplands Väsby som numera är en “Sibylla Mojj”. Dom har riktiga Grillade med bröd vid sidan av sina utmärka hamburgare. Där rullas dessutom inga korvar utan de grillas på rätt sätt till glädje för en hungrig gom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s