Vem köper en Ferrari?

Vid den senaste jullunchen kom jag att prata med en gammal kompis som även han är egen företagare. Han i sin tur berättade om en bekant som är betydligt mer framgångsrik än vad vi är och vi kom in på ämnet bilar.

Nu är det även som så att vi har en del bilhandlare som finns i anslutning till Eurostop uppe vid E4:an, så vi Märstabor höjer inte längre på blicken när det passerar en och annan Power-bil typ Ferrari, Lamborghini eller Ford Mustang av senaste modell. Dom rullar runt bland oss Toyota- eller Volvoägare som vilka bilmärken som helst. Ok, inte just nu vintertid men på våren, sommaren och hösten! Då kommer de fram och körs av lyckliga ägare eller av någon som helt enkelt är ute och provkör en sådan drömbil.

Men vilka är det då som köper exempelvis en Ferrari?

Kompisen visste besked efter hans möte med den andre bekantingen, han som är framgångsrik och har råd. Det hela handlar om andrahandsvärdet!

Bekantingen kunde berätta för Peter att han just bytt upp sig till en nyare modell och sa att han fick mer för sin gamla Ferrari än han gav för den som ny. Så nu vet ni det! Hade jag råd skulle även jag köpa en bil där andrahandsvärdet är det omvända i jämförelse med vad jag har råd med … just nu…?!?!

Eller som det brukar sägas… Det är den första miljonen på kontot som är den jobbiga miljonen att få in. Sedan löser det sig själv på något sätt, exempelvis genom att man kan köpa bilar som till och med ökar i värde.

Kolla och dröm samt jobba hårdare: http://www.ferrari.com/English/Pages/Home.aspx.
Hoppas att även du får råd!

3 reaktioner till “Vem köper en Ferrari?”

 1. Om jag hade råd så skulle jag inte köpa en Ferrari, jag skulle köpa en perfekt renoverad Jaguar MKII av årsmodell runt 1963-1964 eller nåt sånt, en röd en, du vet, en sån som kommisarie Morse körde, sedan så skulle man lite diskret bygga in en modern hårddisk/minneskortsbilstereo i den laddad med dom klassiska inspelningarna av Wagners klassiska verk. 🙂 Nibelüngenringen? perfekt för långturen liksom

  Gilla

 2. En kompis köpte en Ferrari F355 från 1998 hösten 2004. Sommaren 2005 var jag med och var ute och åkte med honom ett par gånger. Vi körde från Winchester ner till Arundel, en liten fin by med ett enormt stort pampigt slott, vi var dock inte där för att stila oss runt slottet utan de har den bästa klättrings utrustnings affären där på sydkusten. Det var dock riktigt kul att åka i hans Ferrari. Motor ljudet och accelerationen från V8 som sitter precis bakom skuldrorna på en när man lugnt sitter i 90 km/h och ser en lucka i trafiken och sedan accelererar iväg upp till 250 knyck samtidigt som polaren styr oss säkert mellan filerna får en att känna sig som 12 år igen. 🙂

  Dock kan jag inte hålla med om att Ferrari alltid håller sitt pris. Denna F355 kostade runt miljonen då den kom och polaren köpte den begagnad för runt 650000. Inte alla modeller håller priset.

  Patrik, får du pengarna till en Jaguar blir det nog att ta sig till mina hemtrakter här i England. Här i hampshire finns en av världens främsta Jaguar renoverings firmor. De renoverar inte bara Jaguarer utan de bygger stilfullt om dom till din egen specifikation och de utför vissa modifkationer som gör dom i bättre skick än när de lämnade fabrik. När de renoverar mototerna så har dom bättre precisions arbete än vad fabrikerna hade, växellådorna byggs med robustare delar av bättre material. Aircondition byggs diskret in utan att störa interiör eller motor utrymme. Distkreta knappar kan läggs till för elhissar, elbackspeglar, stolsvärme, moderna bilstereor kan byggas om och in utan en massa displayer. Mer eller mindre allt du vill ha kan du få, dock så kan priset få en Ferrari att se billig ut. 🙂

  Gilla

 3. Jag hade inte haft emot att ha varken den Jaguar eller en Ferrari om jag hade haft råd. Men i realiteten är det ganska osannolikt att jag skulle skaffa någon av de. Dock har jag kollat på en annan ”Power-Bil” som Maserati 4200 GT. En 2002-2004 års modell kan man få för runt 130.000-170.000 i UK, Den har en Ferrar 4.2 Liters V8 med 385 hästkrafter. Det är mycket sport bil för pengarna. Min bilmekaniker, som jag har en bra relation till, har en sådan och han har lovat mig att göra en riktig genomgång av bilen till en hyfsat billig peng om jag tänker köpa en. Han säger att lägger man ner cirka 50.000 på en Maserati från de åren så har man en bil som troligtvis står sig ett bra tag framöver. Tyvärr har jag inte råd just nu och om ett par år så tror jag inte att köpet kommer att vara lika bra. Jag får hoppas på att priset på efterföljaren Maserati Granturismo har gått ner till samma nivåer då. Dock verkar den bilen inte falla lika mycket i pris då Maserati Granturismo är för rasande läcker för att vara så billig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s