Bankrån(ad)…

Såg nyss på nyheterna hur bra det går för “min” bank. Miljarder i vinster! Kul och grattis säger jag. För det är väl bra att det går bra för våra banker!

Om det nu inte var för dessa  för****de utbetalningsavierna från Plusgirot som dessutom ägs av nämnda bank! Vet dom inte om att jag finns och dessutom är förmånskund sedan decennier tillbaka? Vet inte den ena handen om vad den andra gör? Kan dom inte bara sätta in stålarna på ett av mina konton så är det klart!

Saken är den att jag/vi fick besök i höstas av tre figurer som stal en moppe och vandaliserade de två övriga. Med andra ord försäkringsfrågor och avregistrering av försäkringar. Ja ni vet… Dessutom fick jag inte tag på de små ligisterna. Polisen avskrev ärendet omedelbart. Beskedet kom i samma kuvert som utskriften av min anmälan. Men det har jag nästan… förträngt. Man vill ju vara rädd om hälsan och inte få infarkt eller hjärnblödning. Alltså biter man ihop.

Då händer det sig att man får pengar tillbaka! (Kan ni höra mitt tonfall… Blinkar)

Via ett sådant där kuvert som man river loss kanterna på. Jag har fått några stycken vid det här laget och travat ner till banken för att få ut pengarna. Småsummor visserligen, men ändå! Det är mina pengar, eller hur? Den slutsatsen har i alla fall försäkringsbolaget dragit!

174 kronor och noll öre!

Jag vet sedan tidigare att Nordea ska ha 50 spänn för att betala ut pengarna oavsett summan! Tidigare kunde jag sätta in summan på mitt konto så slapp jag avgiften. Men det har man ändrat, så det gäller inte mer. Det kostar 50 spänn hur jag än gör. Jag tar fram räknedosan… 28,74 %! Jag får bara 124 spänn av mina pengar! Ledsen.

Bensinpengar, slitage på bilen och däck, risk att krocka eller att vinden tar tag i bildörren och ger en skråma på bilen bredvid… Jag kanske halkar och bryter handleden som grannen nyss gjort. Det är riskfyllt att få tillbaka pengar från försäkringsbolag via plusgirot. Det kan till och med gå käpprätt åt h-e!

Så nu vet du vem som bidrar till Nordeas vinster. Det är bland annat jag, hjälten i vardagen!

4 reaktioner till “Bankrån(ad)…”

 1. Himla tur att jag inte fick 50 spänn tillbaka… vad gör man då? Går ner till banken, lämnar in lappen och tackar för senast?

  Eller ännu värre! MINDRE ÄN FEMTIO SPÄNN!

  Ska jag då gå till banken, lämna in utbetalningkortet och betala mellanskillnaden?

  😦

  Gilla

 2. Det löste sig genom att jag trixade mig fram till en kassörska som känt mig i över 20 år. Så nu slapp jag utgiften på grund att hon visste hur direktiven uppifrån skulle tolkas. De e bra att vara stamkund!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s