Vad är en SharePoint-arkitekt?

Organisationen IASA Sveriges IT-arkitekter har tagit på sig att renodla begreppet Arkitekt inom IT. Som ett resultat så har de publicerat ett dokument med titeln “Rekommenderade Arkitektroller inom IT i Sverige”. Dokumentet är daterat oktober 2007 och man har påbörjat version 2.0 av samma dokument med planerad leverans i april 2011. “2007 konstaterade IASA att det florerade mer än 50 arkitektbegrepp inom IT och man ville renodla begreppen.

Intressanta debatter sker för närvarande på Linkedin via den öppna gruppen Sveriges IT-arkitekter – IASA Sweden. I ett svagt ögonblick lovade jag att skriva ett White Paper om hur jag ser på arkitektarbete inom området SharePoint. Alltså hur begreppet SharePoint-arkitekt kan se ut och tolkas. Nu har jag publicerat detta dokument i den tråd som jag skapade under rubriken SharePoint-Arkitekt = Programmerare?

Följ gärna IASA i deras strävan att förbättra terminologin. Lättbegripliga begrepp behövs så att det blir lättare att rekrytera både personal som konsulter.

Vill du enbart läsa mitt White Paper så kan du göra det här.

Vill du delta i debatten med egna erfarenheter, synpunkter med mera eller har synpunkter på mitt dokument så föreslår jag att vi gör det via Linkedin enligt ovan. Anledningen är att jag vill leva som jag lär och leva efter min definition av “Originalprincipen” som jag definierat i min bok “Kvalitetsutveckla med SharePoint 2007 och originalprincipen”.

Hejsningar
Rolf Granlund
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s