Naturupplevelse! En småvessla

Ett besök hos svågern och svägerskan i Småland bjöd på en underbar naturupplevelse ända in på husknuten. En pilsnabb småvessla som visade prov på utstuderad intelligens så liten den var. For upp och ner i hålen som bildats runt grenarna på tre vinbärsbuskar ivrigt spanande åt alla håll.

Till slut förstod vi varför! Det var dags att transportera en nyslagen liten sork till sitt eget bo. Döm om vår förvåning när vi såg vesslan genomföra transporten i tre etapper över snön och via farstubron där vesslan slängde fram sorken som ett eget bete gång på gång medan den spanade efter om något annat djur skulle nappa på betet för att på så vis undvika att själv bli offret. Gårdens katt exempelvis, men hon låg nere i pannrummet och slöade för stunden, så transporten av sorken gick bra.

Jag kom mig inte för att dra fram någon typ av kamera för att ta en bild (dessutom var den stora kameran hemma i Märsta) så du får kolla på bilden som du har via följande länk. I kontrasten mot snön upplevde jag småvesslan som svart och vit men ska enligt vad jag hittat på nätet vara brun på ovansidan och vit på undersidan.

Källa: http://www.ne.se/sm%C3%A5vessla 

Bild: 0cefea761d67132472eb949959121b24.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s