Fick just en varning på min stationära!

Varning! Ditt licensnummer ”bla bla bla” upphör den den 13 november 2010. För ytterligare information angående licensförnyese, besök webbplatsen: bla bla bla…

Jag skrev inte av fel! Det står ”den den” i rutan! Förtroende för produkten? Nja…

Dags att avinstallera min gamling NOD32 och installera Windows Security Essetials som dessutom är gratis till skillnad mot NOD32. Länken har du här…

http://www.microsoft.com/security_essentials/

10 reaktioner till “Fick just en varning på min stationära!”

 1. @Patrik Det är nog bara en fråga om tid. Om du tror att Ubuntu alltid blir förskonade från vad andra vill jävlas med så är du nog bra naiv. Fördelen ni har är att det är ointressant idag att jävlas med Ubuntu eftersom det inte blir några rubriker i massmedia utan bara en massa gnöl i era forum.

  Gilla

 2. Roffe, jag försäkrar, jag är så långt ifrån naiv det går att komma när det gäller it-säkerhet, och visst finns det virus även för Linux, men långt mycket färre.

  Sedan så är jag nog inte beredd att dela din uppfattning om att problemet skulle vara liksa stort med Linux/Ubunt även om det vore en lika stor plattform på skrivborden, varför? Jo, därför att Windowsplattformen rymmer gott om incitament för skadlig kods spridning, hur man än vrider och vänder på det så sprids massor, och återigen massor av ny fulkod via patchar tänkta att patcha bort dom proprietäras aktiverings/kontrollåtgärder o dylikt, verkligheten där ute på webben ser så ut nu, den har gjort det under flera år, eftersom öppen kod är öppen och icke proprietär å är detta idag mångfacetterade incitamentet en i princip icet existernade företeelse när det gäller öppen kod, så därfö köper jag inte tanken på att problemen skulle vara lika stora om Linux/Ubuntu vore lika stor

  Gilla

 3. Jag tror problemet ligger i att datumet, inklusive den sista ”den”, hanteras av inställningarna för tid och datum, inte av programmet, men vi ska kolla upp det! Den borde dock i de senaste versionerna visa en text i stil med ”upphör att gälla om X dagar”. Vilken version av programmet har du installerad?

  Synd att du inte vill förnya din licens, men du är alltid välkommen tillbaka!

  Gilla

 4. @ Peter. Inte jag heller! Däremot uttrycker många religiösa åsikter om sina datorers förträfflighet utom då min dotter som har en Windows-maskin hemma och en Mac via skolan. Hon har en oreligiös inställning till sina datorer vilket hedrar hennes inställning. Facebook fungerar nämligen likadant på båda maskinerna. 😀

  Gilla

 5. @Roffe, den senaste versionen av ESET NOD32 Antivirus är version 4.2. Vi har inte släppt någon programuppgradering än till den versionen, så för att få den senaste versionen måste du installera den från vår hemsida (du kan installera den över den gamla installationen bara).

  Säkerhetsmässigt så uppdateras det mesta med vanliga uppdateringar (t.ex. stöd för olika arkiv, och med en uppdatering för ett tag sedan snabbade vi upp genomsökningar med i genomsnitt 30%!), men för vissa kosmetiska förändringar behöver man en programuppgradering.

  Testa gärna att gå in på http://www.eset.se och ladda hem den senaste versionen så bör det problemet vara löst!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s