Microsoft Word 2010 gillar min ordlista!

Jag bidrar till språkpaketet i Office 2010 med egna ord, för det mesta sammansatta ord.

På grund av att jag skriver mina böcker med hjälp av Word 2010 så blir det ett och annat ord som inte finns i Words språkpaket för rättstavning. Min åtgärd är då att lägga till dessa ord i ”min egen ordlista” i Word så att dessa understrykningarna försvinner som talar om att Word inte känner igen ordet ifråga. Då och då får jag en prompt med en fråga från ”Word” om det är ok att ”Word” skickar mina ord till Microsoft. Lite som att ha en liten ”gubbe” i datorn som är intresserad av det rika svenska språket och artigt ber om lov att lära sig än mer svenska.

Jag får även ta del av vad ”gubben” hittat så att jag kan sovra bland orden. Det händer ju tyvärr att jag petat in ett och annat stavfel och då är det bra att jag kan korrigera innan sändningen går iväg. Och den sändningen klickar jag iväg med glädje!

Ett exempel på att Microsoft ägnar sig åt ”Ständig förbättring” vilket jag uppskattar mycket! Jag kan även rekommendera nya ”Help” som idag anno 2010 är helt otroligt bra! Dialog finns även där samt länkar till korta onlinekurser beroende på vad du sökt hjälp om, så kallade CBT:er (Computer Based Training). Ska dom fortsätta i den här stilen så undrar jag om det på sikt behövs lärarledd utbildning av programmen i Office.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s