Jag ritar nu om den politiska kartan!

Jag skrev om att de närmaste fyra åren bör bli en samlingsregering. Bort med prestigen och rita om den politiska kartan. Så här skulle jag tänka mig att partierna skulle kunna dra till sig väljarkåren igen med syfte att motarbeta vad SD vill och riskerar att bli, nämligen Sveriges tredje största parti om fyra år.

FP och KD går samman och bildar “Liberalerna” så att deras gemensamma profil blir tydligare vilket jag tror mig veta skulle dra till sig många med en liberal grundsyn. Gå tillbaka till era grundläggande liberala rötter och berätta vad det är och medför!

C och MP går samman och bildar “nya Miljöpartiet” där fokus blir just Miljön som primärt program. Miljöfrågorna måste få större tyngd! Bort med prestigen och inse att ni vill i stort sett samma sak.

V byter återigen namn och kallar sig “Socialisterna” alternativt behåller V. En plattform för den gamla vänsterfallangen inom S plus deras nuvarande sympatisörer. Dessutom går V och FI samman i ett gemensamt partimanifest under samma namn. Gudrun, sluta larva dig och gå tillbaka till ett riksdagsparti. Ohrly och du säger ju samma saker.

PP får fyra år på sig att mogna som parti. Vet idag inte vad deras grundideologi skulle vara om fyra år. Kanske IT-partiet? Även PP fick stryk av SD när det gäller att utnyttja IT för sin verksamhet.

Vad jag menar är att politiken måste bli tydligare än vad den är idag. Var står man och vad är den grundläggande ideologin? Ideologier måste bli tydligare för att på så sätt undvika den nuvarande förvirringen där jag idag helst vill plocka ett förslag här och ett förslag där eftersom inget parti av idag är tillräckligt tydligt.

M respektive S behåller sina namn och får om fyra år sin dom om hur de skött sig i regeringsställning.

SD hamnar om fyra år förhoppningsvis under 4 procent med ovanstående nya partipolitiska strategi.

3 reaktioner till “Jag ritar nu om den politiska kartan!”

 1. Känner för att citera gamle nestorn CH Hermansson.. fast något moderniserat.

  – Nån jävla ordning får det vara även på Sveriges partier och deras grundläggande ideologier.

  Gilla

 2. Kom att tänka på vad som händer när man målar med vattenfärger. Vattenkoppen där man doppar penseln blandas av samtliga färger till en brunaktig sörja. Det fanns under 30-talet och 40-talet ett parti i Europa som hade just den färgen på sina uniformsskjortor. Minns ni vilka?

  Gilla

 3. Jag är priviligierad att få umgås i de här kretsarna! Vilken kreativitet, engagemang och vilja… Tror helt klart att PP har en roll att spela framöver och att det är en fråga om mognad. Kanske ett PP allierat med V och MP?

  När det gäller FP och KD ser jag en stor utmaning: Det övernaturliga inslaget! Liberaler vill inte blanda in tro i politiken, utan tar ett avstamp från individen som en tänkande och rationell varelse. Övriga paletter kan nog fungera 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s