Om mobiltelefoner

Android eller iPhone skriker var och varannan artikel i massmedia medan övriga telefoner och operativsystem anses förlegade och oanvändbara. Om det inte vore för priser och invanda beteenden.

Min ännu inte ett år gamla HP iPAQ Voice Messenger har lagt av för andra gången med samma fel som tidigare. Ljudet (högtalaren) lägger av så det gäller att känna att den vibrerar när den ringer. Alltså iväg på reparation igen eftersom garantin fortfarande gäller. Kanske minsta dottern kan ha den tills den går sönder igen.

Nu är det som så att jag har tröttnat på skitluren och tvingats ha en “gratislur” över sommaren som jag en gång fick på köpet av någon anledning och som det i sort sett enbart går att ringa med. Fördelen är att den är stöt- och fukttålig. Lekte “Kast med liten lur” med en polare och den höll till vår stora förvåning. Dessutom har jag vant mig av med en del invanda finesser. Sagt och gjort, jag köpte en enklare lur som på papperet ska tåla fukt och som kan en hel del. En som man kan kalla “halvsmart lur” fri från “appar”, dyra surfkostnader och eventuella trojaner och virus framöver. Ljudkvalitet i toppklass samt lååååånga batteritider. GPS och A-GPS om jag skulle falla för Geocashing och den synkar även E-post, Kalendern och Kontakter med Exchange. Jag är med andra ord rätt nöjd just nu med min nya enklare Sony Ericsson Elm!

Nu ska det till stora nyheter med Mobile 7 i oktober om jag ska byta upp mig. Börjar tvivla på nyttan och vitsen med att hänga med i mobilhysterin just nu. Lönsamt är det i alla fall inte att hänga med, bara dyrt! Jag tar och pluggar in de trådbaserade hörlurarna som följde med och lyssnar på några låtar som jag tidigare la ner på mitt flyttbara Mini-SD kort. Eller ska jag lyssna på radion rent utav. Surfar gör jag på Mobilsidor då de har minimalt med reklam till skillnad mot de riktiga sajterna.

En annan detalj… Jag köpte på mig en SE Xperia Mini Pro i somras. När jag lämnade butiken sa säljaren

– Glöm inte att skapa ett G-mejlkonto annars kan du inte ladda ner appar…

Jag lämnade tillbaka luren för vem vill ha ett G-mejlkonto? Inte jag i alla fall! Jag lämnade butiken med en säljare med tidernas mest konstiga uttryck i ansiktet. Tappad haka är bara förnamnet. Han kommer för evigt att undra vad det var som gick fel… he he!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s