Versionshanteringen i Windows 7

Hur många känner till att Windows 7 håller reda på tidigare versioner? Trots att mitt stora intresse länge varit ett intresse för backup och restore så var det först när jag började leta som jag hittade att Windows 7 faktiskt håller reda på tidigare versioner. Rätt enastående upptäckt om jag får uttrycka det så.

image Vad jag inte tycker är så bra är att jag inte kan påverka hur versionshanteringen fungerar när det gäller vad jag vill ha versioner av eller inte. Det blir rätt mycket skräp som sparas i oändliga rader via tekniken med “Återställningspunkter”. Jag vill som Windows-användare kunna påverka hur det ska sparas versioner. Även om jag för närvarande har rätt mycket Gb hårdisk så är det rätt mycket som borde rensas bort.

Idealet vore samma metodik som finns i SharePoint 2007 och 2010 för versionshantering av dokument. Där kan jag ange hur många majors och på hur många av dessa som minors ska sparas. Mycket bra även om det finns stora risker med hur standardinställningen är satt i SharePoint.

Jag inser även finessen med kopplingen till återställningspunkter så den kopplingen ska nog vara kvar. Återstår att ta reda på hur dessa avvecklas! Någon gräns borde finnas men i skrivande stund vet jag inte hur jag påverkar denna.

Högerklicka på “Mina Dokument” i din PC samt välj “Egenskaper” samt därefter fliken “Tidigare versioner” för att se dina tidigare versioner. Jag rekommenderar även att kicka på länken “Hur använder jag tidigare versioner” för att lära dig mer.

3 reaktioner till “Versionshanteringen i Windows 7”

 1. Är det här ett skämt? Först konstaterar jag att fliken ”Tidigare versioner” inte finns i dialogen ”Egenskaper”. Då tänker jag att jag ska följa din länk till ”Hur använder jag tidigare versioner” för att se om den kan bringa någon klarhet i frågan. ”Länken” är inte klickbar. Jag ser att jag uppenbarligen kan klicka på andra länkar, så det borde rimligen inte vara något fel på min browser. Jag kollar då källkoden, och ser att det jag trodde var en länk, inte alls är det. I själva verket står det “Hur använder jag tidigare versioner”. Varför skriva ut en text så den ser ut som en typisk länk, och dessutom hänvisa till någon länk i samband med detta? Om nu den verkliga länken ligger någon annanstans, borde det framgå klarare.

  Gilla

 2. Tydligen framgår inte vilka html-taggar som faktiskt används i det som ser ut som en länk. Det är i alla fall följande:

  ”u”
  ”font”

  Som synes, ingen som har något med länkar att göra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s