Netbooken som extern Hårddisk – filialtänk

De flesta har en extern Hårddisk för att kunna köra sina filer mot flera datorer. Jag ser att fler av er ångrar köpet av era Netbooks. Varför då undrar jag? Se på din pyttedator med nya ögon säger jag. Det är få externa hårddiskar som har bildskärm och tangentbord eller hur?

Alternativ ett!

När du reser, besöker kunder eller är ute och rör dig på annat sätt så använd din pyttedator till vad den är, en filial till ditt övriga datoriserande. Med andra ord koppla upp den som om den vore en “dum” HD när du kommer hem eller till kontoret, gärna då via dina trådlösa nätverk.

Alternativ två

Skaffa ett USB-tangentbord och en stor extern skärm och se din pyttedator som en stationär maskin om än något långsammare.

Jag kommenterade Connys test av Nokia 3G Booklet mer utförligt enligt dessa tankar/idéer.

Man ska inte gråta över spilld mjölk utan tänka utanför ramarna och se på möjligheterna. Om ni dessutom inte gillar era ryggor, köp en ny som passar filialtänket eller bär omkring din Netbook sådär snyggt som om den vore en mindre portfölj.

Sista alternativet är att ge bort din Netbook till någon som gillar det lilla formatet.

En reaktion till “Netbooken som extern Hårddisk – filialtänk”

  1. Den är bort given sedan länge nu faktiskt. Tack vare sitt jobb är tjejen ofta ute i fält och spelar in bioakustiska ljud som ekolokeringsljud från fladdermöss. Eller så spårar hon fladdermöss som har en micro-sändare på ryggen med triangulering. När hon gör detta behöver hon en laptop med bra batteri tid som hon kan lägga inspelningar på och ta anteckningar på. Netbooken passade bra till detta.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s