Höger musknapp i Windows!

Höger musknapp är en oanad resurs. Testa den ofta och hitta nya möjligheter. Det vanligaste sättet att starta ett program i Windows är via Start-knappen, vilket alla Windows-användare känner till, men vad få känner till är möjligheterna via höger musknapp.

Nu är det som så att jag inte längre kan testa om följande fungerade i Vista eller XP eftersom jag inte längre har tillgång till de versionerna, så det får du gärna lägga till som en kommentar om det fungerar eller inte.

Gör såhär i Windows 7:

  1. Klicka på Start-knappen
  2. Välj ditt program med Höger musknapp!
    Kanske måste du första gången klicka dig ner via Alla Program och en och annan folder.
  3. Välj “Fäst i Aktivitetsfältet”

I fortsättningen finns nu ditt favoritprogram i Aktivitetsfältet vilket betyder att du slipper leta dig ner via Start – Alla Program – “Programmets Mapp” – Programmet för att starta det. Ok, visserligen hamnar program som används ofta direkt under Start men ändå!

I fortsättningen högerklickar du direkt via programikonen i aktivitetsfältet för att se och öppna de 10 senast editerade filerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s