Min nya bok om Outlook

Det tar lite längre tid än jag hade tänkt mig. Anledningen är att boken ska fungera både för Outlook 2007 och nya Outlook 2010. Det som tar tid är att beskriva mina metoder i hur jag använder Outlook i de båda versionerna. Det är egentligen inte svårt men är lite knöligt att få till beskrivningsmässigt i kombination med illustrationerna. Att det tar tid för mig betyder att det bör bli enkelt för dig eftersom jag har ambitionen att förenkla.

Om jag bara får tid... en strid ström av böckerDet är dessutom rätt kul att jämföra två programversioner på det här sättet. Mycket går igen i Outlook 2010 vilket betyder att man gör på samma sätt som tidigare. Vissa inställningar kommer man till via nya vägar eftersom Outlook 2010 infört “Menybaren” fullt ut. I Outlook 2007 kom “Menybaren” först i ett senare skede då man exempelvis skulle skriva ett nytt mejl. Anledning till det var att man i Outlook använder Word 2007 som Mejleditor. I Word 2007 är ju “Menybaren” fullt införd.

En annan skillnad är att Office-knappen försvunnit och ersatts med en flik som heter “File”. Man kan fråga sig varför eftersom jag tyckte att Office-knappen fungerat rätt bra. Det är dessutom en aning konstigt att den första fliken, som heter “Home” är flik nummer två i Menybaren efter “File”.

Som du ser så vill jag gärna säga “Menybaren” istället för det långa “Menfliksområdet”. I den Engelska versionen heter det föresten “Ribbon”.

Vad ska man egentligen översätta Ribbon med? Band låter väl inte bra? Menyband eller Menyfliksband? Det långa “Menyfliksområdet” som Microsoft valt känns en aning långt. Vad tycker du om “Menybaren”? En bar med menyer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s