Microsoft’s Courier ‘digital journal’

Apple har sin iPAD och Microsoft verkar komma med Courier! Som konsument och “prylbög” ser det ut att bli rätt kul framöver. Courier är inte bara en E-boks-läsare utan betydligt mer!

03-05-10courier[1] Som alternativ till tangentbordet så återkommer E-pennan, det gillar jag! Att skriva “som vanligt” går snabbt och känns naturligt för en sån här pryl. En gamling som hade pennan tidigt var hela Palm-serien och fungerar fortfarande bra för rätt många. Nackdelen med Palm var att de kördes över av “Mobiltelefontåget”.

Bilden är kopierad från http://www.engadget.com och klickar du på bilden så kan du läsa mer om “kurren”.

Jag blev bländad och förförd av Apples iPAD men har lugnat ner mig sedan förra inlägget i ämnet. Via en polare på Facebook fick jag se Microsoft Courier som verkar hur cool som helst!

Att kunna vika ihop prylen och stoppen ner i fickan utan att riskera att skärmen repas eller smutsas ner känns rätt. Uppvikt som en bok när den ska användas är inte helt fel det heller.

Bara nu Microsoft håller fast vid principen att inte låsa in operativsystemet i likhet med Apple så att man som konsument kan få “Kurren” som man själv vill ha den.

Till skillnad mot iPAD:en så känns det som om “Kurren” kommer att hänga med ut på stan. iPAD:en blir nog liggande kvar hemma på soffbordet, eller vad tror du? Dessutom verkar Netbooks (pyttelapptopps) rätt gamla vid en jämförelse.

En reaktion till “Microsoft’s Courier ‘digital journal’”

  1. Det här är klart intressant! Men, det ser ut att vara en gadget för att organisera sig på interaktiva sätt. Inte så mycket e-bokläsare vad jag kan se. Det som främst imponerar är tanken på mer naturliga användargränssnitt, istället för att lära sig menyer och kommandon. Flödet i sättet att arbeta känns mycket mera kreativt och mänskligt jämfört med det vi är vana vid hittills. Apple visade framgång genom iPad & iPhone genom det tänket. Microsoft verkar ha tagit det hela ett steg längre.

    Med Courier blir det enklare att ordna ens alla olika idéer, inputs och projekt till en kreativ portfolio som ryms i fickan. Där ser jag många intressanta fördelar och är beredd att lätta på min plånbok 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s