Boken lever och kommer att överleva!

DSCF5110 Speciellt så länge “Fritänkarn” och jag lever och frodas! Nya prylar kommer och går och även läsplattorna. Hur och om de överlever får vi se på längre sikt. Att läsplattorna inte är färdiga som ersättare för Boken tror jag är rätt tydligt redan nu. Möjligen som komplement i vissa sammanhang. Ett stort problem är att läsplattorna kräver batterier/ström.

– Spänningen är olidlig… bara 3 sidor kvar och jag vet fortfarande inte vem som är mördaren. Läsplattan dör!

Inga reservbatterier här ute på landet och laddaren kvar inne i stan. Vad händer? Jag skulle antagligen gå ut i vedboden, lägga läsplattan på huggubben och drämma te med största yxan.

Jag skulle dessutom ångra att jag inte köpte boxen med ljudskivor istället. Jag har ju ännu så länge en CD-spelare i bilen och dessutom har ju Lapptöppen DVD och CD-läsare samt högtalare. Den gamle bergsprängaren står dessutom i köket med en gammaldags CD-spelare som aldrig används.

Det jag vill säga med detta är att för de gamla CD-skivorna så finns det än så länge alternativ (backup) för att lyssna på de 3 sista viktiga “sidorna” i boken, men för läsplattan är det än så länge kört.

Hade jag dessutom köpt pappersboken så hade jag aldrig råkat ut för “El-stressen” som drabbar oss idag. D.v.s. att strömmen tar slut i våra maskiner vid fel tillfälle. De 3 sista sidorna hade blivit lästa in i det sista även om timmen blivit sen och stearinljus eller ficklampa blivit nödvändiga hjälpmedel på utedasset.

4 reaktioner till “Boken lever och kommer att överleva!”

 1. ”Boken lever och kommer att överleva!
  Speciellt så länge “Fritänkarn” och jag lever och frodas! ”

  Jag lovar att ta över bokens fackla när ni två är för gamla och trillar av pinn… 🙂

  Gilla

 2. @ Neptune
  ”ler” men räkna med att det kan dröja länge för min del 😛 Jag kommer nog att finnas här för att hålla boken och vinylskivans flagga högt samt häckla dåtiden (Ponten & Co) några decennier till 😛 åtminstone om man brås på generna där flera före mig kutat upp till runt omkring 100-strecket (någon också över med ett par år) innan dom klivit av….

  Tänk, vilken svindlande tanke, om IDG finns om 40 år och man är med ännu då, kommer bataljerna att vara dom samma? dom mellan linux-anhängarna och Microsoftfolket?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s