Office 2010 Beta fungerar riktigt bra!

Jag skrev tidigare om att jag ville köra Office 2007 och Office 2010 Beta parallellt men att det inte fungerade. När Office 2010 Beta får vara ifred utan en ryggsäck från svunna tider så funkar det ovanligt bra för att vara en Beta. Saknar bara språkpaketet som hjälper till med stavningen på Svenska.

image Jag tog min “gamla” stationära till hjälp, uppgraderade till Windows 7 samt installerade Office 2010 Beta. Fungerar hur bra som helst. Dessutom skriver jag det här inlägget med Windows Live Writer efter att ha definierat upp kontakten mot blogg.idg.se.

En nackdel med Office 2010 Beta är att det ännu inte finns något språkpaket för Svenska. Det betyder att man får stava rätt på egen hand till dess att MS lanserar den riktiga versionen.

Kort sammanfattning av intryck.

Outlook 2010

Hur bra som helst. Ett antal nya småfinesser och mitt intryck är att det inte bör vara några svårigheter att gå från Outlook 2007 till Outlook 2010. Dom är rätt lika i grunden för en van användare av Outlook.

Jag valde att först avinstallera Office 2007 från min stationära Vista-maskin för att sedan uppgradera till Windows 7.

Därefter installerade jag Office 2010 Beta på den “nya” Windows 7 datorn.

I det här läget startade jag helt sonika Outlook 2010 för att se vad som hände. Inga problem! Alla gamla inställningar från Outlook 2007 till Exchange togs om hand och Outlook 2010 gick igång utan problem.

Jag kom ihåg att aktivera Office 2010 omgående med “Product Key” och allt via “File – Help” i Outlook 2010. Eller gjorde jag det via Word 2010? Spelar mindre roll eftersom du kan aktivera från vilket av Office-programmen som helst.

Word 2010

Jobbar på som vanligt. Har inte hittat speciellt mycket nya funktioner ännu men vad hinner man med på 24 timmar när man har hela Office 2010 att leka med? Väldigt lik Word 2007!

PowerPoint 2010

Här fastnade jag rätt länge och lekte runt med “Transitions”, d.v.s. bytet av slides. Många nya effektfulla varianter att bomba en publik med. PowerPoint 2010 är även den enkel att ta till sig.

Microsoft SharePoint Workspace 2010

Min favorit Groove 2007 i ny Office 2010 kostym… Coolt!

Sabbade min gamla Groove 2007 när jag försökte köra parallellt på min Laptop så där får jag in och reparera gamla Groove. Däremot är MS SharePoint Workspace 2010 intressant. Måste helt enkelt samköra med Groove 2007 när jag reparerat den.

Slutsatser så här långt

Microsoft Office 2010 är redan som Beta en höjdare och inget problem att som användare gå från Office 2007 till 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s