Mobilhysterin och batteritiden…

Tidningen Mobils “mobilsida” har idag 6 råd när det gäller att få längre batteritid i mobiltelefonen. Några använder jag redan sedan tidigare men en var ny för min del och medförde en hel del funderingar.

Vad använder jag mobilen till egentligen och när behöver jag 3G?

Merparten är naturligtvis samtal samt ett SMS då och då. Ibland klämmer jag till med ett MMS men det blir mer och mer sällan. Alltså räcker det med GSM!

Jag är mån om att ha min telefon synkroniserad med Outlook/Exchange. Det har jag fixat trådlöst så länge jag kan minnas. Men det är intressanta är när och hur!

Jag har tidigare använt Push-tekniken in absurdum vilket medförde att jag fick mejl i mobilen så snart de anlände. Det har jag slutat med för länge sedan eftersom jag märkte en stark tendens till “Transaktionsstyrning”. Med det menar jag att oavsett vad jag sysslade med så läste jag mejl när de kom samt agerade på dem! Urdumt!

Numera synkar jag och läser mejl när jag själv vill och har tid för det. Oftast gör jag det när jag har tillgång till WLAN. Oftast föresten… Det är sällan jag synkar via 3G.

När surfar jag via mobilen? Rätt sällan, och då alltid via mobilsajter typ http://mobil.aftonbladet.se  , http://mobil.idg.se , http://mobil.cs.idg.se eller http://mobil.techworld.se eftersom de är snabbare att surfa på samt billigare. För övrigt tips nr 5. Även här är det oftast när jag har tillgång till WLAN.

Så jag införde tips nr 2 direkt (Stäng av 3G-anslutningen när det går). 3G drar nämligen mer ström än gamla GSM. Ska jag mobilsurfa eller synka ute på stan så slår jag helt enkelt på 3G och sedan av när jag är klar.

De 6 tipsen hittar du via tidningen Mobil

Som sagt var… när nymodigheterna har lagt sig så blir mobiltelefonen åter “bara” en mobiltelefon. Jag tror att det gäller även “Ajfån” ägare på sikt.

Batteritiden då?

– Undrar om det är något fel på min mobil? Batteriindikatorn verkar ha fastnat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s