Det är ingen idé att blogga på IDG!

Om mina inlägg inte paras ihop med de artiklar som publiceras på IDG så försvinner hela vitsen med “blogg.idg.se” och blir enbart ett Forum där vi läser varandras inlägg och kommenterar ibland helt avskilda från resten av IDG:s webb

Jag har verkligen försökt att förstå hur Ping och Twitter fungerar på http://blogg.idg.se/ utan att det händer något. Min invändning mot vad Forrester påstår om SharePoint finns “bara” på min blogg och kommer aldrig upp i artikelns lista över vilka som bloggat om artikeln.

Det finns enbart en blogg-kommentar till artikeln som är en extern blogg. Min IDG-blogg verkar vara utfryst.

Det verkar vara något med att vi måste lägga till /feed/rss/ till vår blogg-adress, men sen då? Var registrerar man den? Jag har letat igenom “panelen” efter en plats där jag kan lägga till “min” RSS-URL utan framgång.

Någonstans såg jag en instruktion om att det ska gå att lägga till sin RSS-URL via Panel – Inställningar – Skriva. Men där finns inget fält för en RSS-URL!

Att Pinga via en extern Ping-uppsamlare typ http://bloggping.com/ är en omväg som dessutom inte verkar fungera eller också angav jag inte RSS-URL:en. En blogg inom IDG ska bara fungera utan vidare handpåläggning, inställningar, manuella pingar, Twingly-klick eller dylikt.

Kommenterar jag en artikel i form av ett “IDG-blogg-inlägg” på IDG, ska mitt inlägg bara dyka upp eller har jag fel?

En annan insikt som jag fått efter idogt letande är att Ping-servrarna verkar vara “hemliga” nuförtiden. Synd, eftersom WLW har en option om att lista upp de ping-servrar som jag vill ska hitta mina nya inlägg. Det fungerar som så att jag registrerar Ping-servrars adresser via Verktyg – Alternativ… – Ping-servrar. Pinget åker då iväg när jag Publicerar utan att jag behöver göra något extra.

Det är ju så det ska fungera!

Som sagt, var hittar man en URL till de Ping-servar som är intressanta? Minimum den som parar ihop mina inlägg med IDG:s artiklar.

3 reaktioner till “Det är ingen idé att blogga på IDG!”

  1. Du får pinga manuellt så länge!

    Det brukar jag själv göra regelmässigt ändå. Blir som belöningen (jfr priming) för att skriva.

    Poängen jag ser med blogg.idg.se är kanalen in till ett samhälle på nätet som skiljer sig från många andra. Den ligger ju mer mot IT-avdelningar på större företag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s